SÅ. KNASIGT. SÅ. BRA.

Som några kanske redan känner till så har Fafner Förlag gjort en satsning på ljudnoveller som finns tillgängliga på både bibliotek och streamingtjänster och internetbokhandlar.

Jag är som bekant inte direkt en storkonsument av ljudböcker men det kortare formatet tilltalade mig. Jag har bara lyssnat på två stycken än så länge – dels ”Skördad” för att, ni vet, Anna Jakobsson Lund står alltid högt i kurs på oarya.se, och dels ”Rättvis sönderdelning av besten Skorm” av Lars Carlberg och det är den vi ska uppehålla oss lite vid idag eftersom den är det ABSOLUT KNASIGASTE jag hört undantaget sånt som den arga apelsinen i Vita Huset säger.

För med ”Skorm” så kan jag förstå vad som är bra med ljudböcker, och det är väl främst inläsaren Simon Väderklints förtjänst. Jag vet inte vad han blandar för mediciner men jag vill ha recepten. Det samma gäller så klart även Lars Carlberg för själva texten är både otroligt rolig och knasig på samma gång. Simon jonglerar i alla fall ett antal dialekter och karaktärer på ett alldeles fantastiskt sätt och även om han kanske tappar bort sig lite här och där är det faktiskt petitesser i sammanhanget. Om jag skulle släppa en ljudbok så skulle jag vilja ha honom till att läsa in den.

Storyn är också helt i min smak – jag gillar hela konceptet med att den börjar EFTER att hjälten haft ihjäl det stora monstret och ridit in i solnedgången som Lucky Luke. Det påminner lite om de här serietidningarna som handlar om försäkringsbolagen som måste städa upp efter att superhjältarna fightat sönder både hus och bilar i sina strider mot Den Stora Elakingen.

Novellen innehåller dessutom såna fantastiska karaktärer som verkligen kommer till liv i ljudboks-formatet. Jag är faktiskt osäker på om jag tyckt om den riktigt lika mycket i tryckt form men ljudnovellen, den har jag lyssnat på två gånger så det får bli mitt lilla fredagstips idag!

Fafner-ljudnoveller

7 reaktioner på ”SÅ. KNASIGT. SÅ. BRA.

  1. Nu blir jag också sugen att lyssna på den! Jag fick tips om ljudnovellen Svarta band tidigare idag av författaren så jag ska lyssna på den snart men efter det måste jag nog testa den här 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s