”Vart är vi på väg?”

Anta att Apollo eller Ving eller vad de nu heter kunde anordna resor till lite skojiga resmål lite utanför de vanliga charter-ställena. Och då menar jag inte Sunne. Vart skulle man kunna hamna då? Jag tog fram min inre reseledare och funderade lite på lämpliga semestermål – ett lite soligare och varmare alternativ, ett för storstadsfantasten och ett för den som gillar shopping. Håll tillgodo och glöm inte att skicka ett vykort!

För den solsugne:

Porto du Luando, reseledare: Anna Jakobsson Lund.

För det första så kan man gå på trolleri-shower där, bara en sån sak. Porto du Luando bjuder på ett jämnt och varmt klimat året om utan allt för långa regnperioder. Det finns gott om promenadstråk och pittoreska kvarter, och restauranger, fruktstånd och konditorier finns i så gott som varje gathörn. Det ryktas också om spännande båtfärder ut i vildmarken för den äventyrlige. Missa inte heller karnevalen som verkligen är en upplevelse för alla sinnen! OArYA Travels rekommenderar minst en vecka för att till fullo utforska allt som staden och dess omgivningar har att erbjuda.

För den som vill känna city-pulsen:

Ketterdam, reseledare: Leigh Bardugo

Ketterdam är staden som har allt. Låt er inte luras av stadens oförtjänt dåliga rykte som tillhåll för tjuvar och banditer, Ketterdam är mycket mer än så. Stadens eklektiska mix av influenser från alla världens hörn har gett staden dess unika blandning av arkitektur och för den matintresserade finns oändliga möjligheter att avnjuta läckerheter från när och fjärran. Missa till exempel inte universitetet med dess majestätiska byggnader. Varför inte passa på att klä ut er till någon av karaktärerna från Komedie Brute när ni besöker nöjesdistrikten? Ketterdam är perfekt för en lång-weekend!

För den shoppingsugne:

Hogsmeade, reseledare J.K. Rowling

Inför jul finns det inte mycket som slår Hogsmeade och dess små butiker. Vem har inte önskat sig någonting från Dervish & Bangers eller Zonkos? För de som älskar sötsaker finns nästan inte en bättre butik än Honeydukes! Möjligheterna till att hitta alla sina julklappar i Hogsmeade är i princip oändliga, och när fötterna tröttnat rekommenderar OArYA Travels afternoon tea på anrika Madam Puddifoot’s eller en traditionell pub-middag på klassiska puben Svinhuvudet. Båda etablissemangen är oerhört populära bland unga kändisar så möjligheten att träffa på någon sådan är stor, speciellt så här års.

a1709d1475821aa1c784ee5000e5ddd0-e1487954071871-1024x508

 

 

 

 

3 reaktioner på ””Vart är vi på väg?”

  1. Åh vad härligt. Just nu befinner jag mig litterärt iaf i Porto do Luando, och alltså bara resa dit för maten skulle ju vara helt värt. Tog ett tag innan jag insåg att den är vegetarisk, men med tanke på hur otroligt gott allt låter verkar det valet inte helt tokigt ändå. 🙂 Mat och magi liksom.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s