Dear David

Nej, det är inte nån sorts egotripp. I en av Facebook-grupperna jag följer så dök det här upp som tips och det vore väl tjänstefel om jag inte delade med mig till er också.

Det handlar alltså om berättelsen om stackars Adam Ellis och ”Dear David”, en berättelse som kanske eller kanske inte är sann, men som berättas via Twitter av alla ställen. Det finns alltså möjligheter att använda Twitter till annat än att häva ur sig dumheter, tro det eller ej. Och jag är hooked. Hela vägen in i kaklet.

Det här är så klart jätteintressant ur flera aspekter. Dels berättarformen via tweets som gör att man dels som läsare får så pass lite men ändå så pass mycket info att man vill veta mer, samtidigt som det också inbjuder till interaktion på ett fullkomligt fantastiskt sätt mellan alla som läser. Vi som läser är alltså med och skapar och förändrar berättelsen tillsammans. Vi lägger till och tar bort, teoretiserar och avslår varandras funderingar och allt det där är ju helt fantastiskt. Som författare måste det kännas helt fantastiskt.

Ja, jag säger författare eftersom jag är skeptiker från topp till tå. Men det här är ändå en av de skräckhistorier som fascinerat mig mest så jag tycker absolut att ni också ska ta en titt.

Lättaste sättet att följa alltihop är via den här Storify-länken:

https://storify.com/moby_dickhead/dear-david

4 reaktioner på ”Dear David

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s