Recension – Vad heter ångest på spanska?

9789523330818_6Författare: Michaela von Kügelgen

Beskrivning: ”25-åriga Erika är nyutexaminerad jurist. Hon har allt hon någonsin önskat sig men är ändå inte nöjd. När Erikas långa förhållande havererar blir allt ett enda kaos och hon flyr till Ecuador för att samla ihop sig själv. Hemma väntar drömjobbet och en lysande framtid, men är det verkligen det hon vill med sitt liv?”

Omdöme: Det finns så lite i den här boken som jag kan relatera till men samtidigt så mycket som jag ändå kan känna ”jo, men det här känns himla bekant”.

Det finns nog nåt väldigt universellt i att ställa sig frågan ”vad ska jag bli när jag blir stor?”. De flesta av oss har gjort det och vissa vet svaret medan andra kommer aldrig att få veta. Alla kanske inte är så drastiska så att man hoppar på ett plan till Ecuador för att ta reda på svaret, men hey, whatever floats your boat liksom.

Nåt jag gillar med boken är att den verkligen lyckas förmedla Ecuador på ett väldigt tilltalande sätt. Värmen, svetten, maten, dansen. Kontrasten mellan det liv som Erika lyckas skapa för sig själv under några veckor jämfört med hemma i Finland kan nästan inte göras tydligare men jag gillar det.

Rent språkligt så tycker jag att det märks att von Kügelgen är journalist i grunden – det finns en skärpa rent stilistiskt som jag uppskattar väldigt mycket och som har ett trevligt anslag. Det gör boken väldigt trevlig att läsa. Jag hade förresten förmånen att lyssna lite på Michaela von Kügelgen på bokmässan och det gör ju att när jag läser boken så hör jag hennes röst i huvudet hela tiden som uppläsare, sånt är ju alltid lite festligt. Och så pratas det en massa om empanadas i boken. Jag ÄLSKAR empanadas.

Jag vet så klart att jag inte tillhör den primära målgruppen för boken, men jag tyckte ändå att den hade tillräckligt med poänger och saker jag kunde relatera till för att kunna uppskatta boken. Dessutom var det himla trevligt att läsa om ett varmt land nu när man halkar runt i kylan här i Jönköping.


Förlaget har bidragit med ett recensionsexemplar.

Adlibris / Bokus

3 reaktioner på ”Recension – Vad heter ångest på spanska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s