Den komparativa studien som kom av sig.

Jag hade lite planer på en lite jämförande studie av de två superhjältefilmerna som går på bio just nu, dvs Thor: Ragnarok vs. Justice League. Jag tänkte att det kunde vara lite småkul sådär som en sorts välvillig konsumentupplysning om vad ni ska spendera era surt förvärvade riksdaler på, så jag har i upplysningens anda tagit på mig det stora ansvaret att gå och se båda filmerna på bio. Jättejobbigt, jag vet. Ni ser vilka plågor jag går igenom för er skull, bokbloggarens lyxliv och allt det där. Jag betalade till och med själv, så det så.

Men det blev liksom inte så roligt.

Man skulle kunna prata om produktionsdesignen, men där vinner Thor med sin lustiga neon-palett och allmänt knasiga design på precis allt.

Man skulle kunna prata den ack så viktiga rymdskepp-per-capita-ration, men där vinner Thor också.

Eller varför inte vem som har bäst komisk timing av Chris Hemsworth eller Ben Affleck? *hint* Det är inte han som har dejtat Jennifer Lopez.

Kanske skulle man kunna prata om vem som lyckas bäst med sina datoranimeringar – vem vinner av stentrollet Korg eller Henry Cavills animerade överläpp (de fick cgi:a bort hans mustasch som han odlat ut till sin roll i nästa Mission Impossibe, enligt kontraktet fick han inte raka bort den. Sickna slavdrivare!). Svaret är att stentrollet ser mer realistiskt ut, men det visste ni så klart redan.

Nu börjar nån tänka att kategorin ”hjälmar med överdrivet stora horn”, där måste väl ändå Justice League vinna? Han den där Steppenwolf (kolla, jag undvek att dra ett ”born to be wild”-skämt”! Typ.) har ju JÄTTESTORA horn på huvudet? Men då kastar Thor in dels sin egen hjälm, men även Lokes, Helas och Surturs huvudbonader och så sket det sig igen för DC även om både Kung Arthur och Atlantisarna har tuffa kronor de också.

Men finns det verkligen inte nåt som ”Justice League” gör bättre? Jo då. Den är några minuter kortare. Fast den känns längre så det känns kanske inte som nåt man vill hänga i granen.

Och en sak till. Det dyker upp en enögd skäggig snubbe som är fruktansvärt cool i Justice League. Han är faktiskt coolare än Oden, I will give them that.

Kontentan? Den ena filmen är betydligt mer underhållande än den andra. Ni får själva gissa vilken.

 

En reaktion på ”Den komparativa studien som kom av sig.

  1. Underbart. 🙂 Håller med om att det inte var så jättemycket positivt med Justice League (förutom att jag för en gångs skull faktiskt inte tyckte helt illa om Ben Affleck som Batman) och att Thor Ragnarök var många gånger bättre. Det blir för rörigt med sex superhjältar som ska samsas om samma två timmar. Lite som ett fotbollslag med enbart stjärnspelare som aldrig fått lära sig att samarbeta. Dock var Jason Momoa fabulous som Aquaman! Raj har numera fel, Aquaman does NOT suck!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s