Bladen brinner bränner till!

Det var rätt länge sedan jag lyssnade på ett avsnitt av Bladen brinner. Oklart varför eftersom jag egentligen gillar podcasten trots att de kanske tipsar lite för mycket om bilderböcker för min smak (inget fel på bilderböcker, jag är bara ointresserad av dem). Men idag på tåget in till jobbet så lyssnade jag på avsnitt #22, och där brände det till lite grann när de pratade om utgivningen av barnböcker och fick input både från ansvariga på Bonnier Carlsen och på Akademibokhandeln.

Man vill ju gärna tro att det bara är bra med att det ges ut en ohygglig mängd böcker, ”nåt för alla” och allt det där men som inslaget i podden tydligt beskriver så finns det ju en del problem förknippat med det där också – dels att nå ut i bruset bland alla andra titlar och dels så har vi ett rent fysiskt problem både i butiker och för den delen även på bibliotek. Hur ska alla böcker få plats?

Nåt som jag tyckte var extra intressant var det här behovet av att ha en ”backlist” med alla föregående böcker av en serie i lager kombinerat med det här med att många i hög grad tar det säkra före det osäkra och vill köpa klassikerna, dvs Astrid Lindgren, Alfons Åberg, Elsa Beskow-böcker etc. Det är ju självklart att det tar en jäkla plats från alla nyheter!

Det här är precis sånt jag tycker är den bästa sortens inslag, de där de dyker ner lite mer i branschen och vad som händer bakom kulisserna. Visst gillar jag bokrekommendationer men Bladen brinner har möjligheten att ta sig in lite längre in i bokvärlden och jag hoppas på fler inslag av den typen!

Too-Many-Books.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s