Elin Tell – så jobbar jag

”Så jobbar jag” är en regelbundet återkommande intervjuserie med personer jag är nyfiken på inom och runt bokbranschen. De är såna personer som imponerat på mig på olika sätt och är personer som jag tror har mycket spännande att dela med sig av.

Elin Tell är nog mer känd under namnet Tickmick och gör nåt så spännande som att hon både skriver på sin blogg med samma namn men också regelbundet postar YouTube-videos med topplistor, wrap ups, unboxings, dvs sånt som jag personligen är urusel på att posta själv. Jag skulle dessutom aldrig klara av att göra videos. Jag har definitivt inte scenskräck, jag har både spelat i band och har regelbundet både undervisning och föreläsningar av olika slag och älskar det, men videos är nåt som känns riktigt läskigt. Elin är alltså betydligt tuffare än vad jag är – och dessutom vansinnigt bra på det hon gör!

DSCN3564Elin, vad gör du på dagarna?

Jag studerar på universitet till förskollärare, men jag har endast en hemtenta kvar att skriva sedan blir det dags för examen 19 januari. Jag jobbar för tillfället även som timvikarie på diverse förskolor. (Med andra ord är Elin nu klar med sin utbildning, det har jag sett på instagram. Hurra! /David)

 
Ett ord som bäst beskriver ditt sätt att arbeta:
Produktivt.
Vilka prylar, appar, program eller verktyg kan du inte leva utan?
Jag behöver definitivt ha mitt redigeringsprogram Wondershare Filmora, vilket jag använder när jag skall redigera mina videos, jag fastnade för just det programmet då det var så enkelt att förstå hur allting skulle göras och för att det var smidigt att föra in bilder i ett redan bestående videoklipp. Jag skulle inte heller kunna leva utan min läsplatta, då det helt klart är det bästa inköp jag gjort så här långt i livet. Den läser jag jämnt på när jag åker längre sträckor i bil. Jag är dessutom väldigt beroende av min dator då jag verkligen avskyr att blogga från mobilen/surfplattan, då jag tycker att det är så jobbigt när allt är så smått osv. Och därtill så redigerar jag bara mina videos på datorn, så den är helt klart ett måste här i livet.
Hur ser din arbetsplats ut för det du gör med bloggen? Var brukar du sitta?
Jag har ingen specifik arbetsplats, utan det kan varieras från dag till dag. Jag brukar vara som mest produktiv med blogg och booktube-grejer när jag sitter i min säng, då det är ett av de få ställena jag får arbeta ifred utan att katten stör mig, vilket hon gör om jag försöker jobba sittandes vid till exempel skrivbordet.
Hur ser en typisk ”jobbdag” ut för dig?
De ser väldigt olika ut från dag till dag, vad det är som behövs göras. Men jag brukar börja med att kolla igenom min veckoplanerare för att ta reda på vad det är jag måste få gjort under veckan. På framför allt lördagar och måndagar brukar jag försöka hinna spela in veckans videos, då det är tidsödande att ställa i ordning tripoden och fixa med diverse inställningar och ta fram, samt städa bort de aktuella böckerna osv. Sen så brukar jag försöka hinna skriva ca. 2 blogginlägg per dag, ibland för att båda inläggen skall upp samma dag, ibland för att ett utav dem skall schemaläggas till dagen därpå.
Vad är ditt bästa life-hack eller tidsbesparande påhitt i ”jobbet”?
Min bästa idé var helt klart att skaffa en veckoplanerare, jag planerar numera flera veckor i förväg, jag får upp inlägg/videos som planerat och jag har lättare att komma ihåg vad det är för nåt jag faktiskt vill få upp på de olika ställena. Samt att det blir tydligare för mig själv huruvida vissa videos också skall läggas upp på bloggen och hur jag isåfall skall kunna väva in dem i mitt vanliga ”bloggschema”.
Hur håller du reda på dina “att-göra”-saker som bloggare? 
Jag köpte en veckoplanerare i pappersformat, som jag använder för att få en tydlig överblick över alla veckor och vad jag har tänkt att göra när det kommer till bokbloggen och min booktube-kanal. Där skriver jag upp vad jag kallar de olika inläggen/videosarna. Som till exempel Book haul, en specifik boktagg osv. Och sedan har jag även diverse olika skrivhäften där jag lite mer specifikt skriver upp vilka böcker som skall nämnas i vilken video osv.
Vad lyssnar du på när du jobbar? Musik? Radio? Poddar?
Det varierar från gång till gång, men när jag bloggar så brukar jag antingen lyssna på musik, eller en ljudbok, men ibland så brukar jag även prata med min bokbloggande kompis Jamie. Men när jag redigerar videos så brukar jag inte ha något annat igång, för då är det lätt att man missar detaljer som man hade velat klippa bort.
Hur laddar du dina batterier och får mer energi när du inte jobbar med bloggen? Vad har du för andra intressen och sidoprojekt?
Jag läser varje dag för att hålla igång med det, och det är naturligtvis en förutsättning att jag gör det för att kunna driva en bokblogg och en booktube-kanal. Men utöver det så brukar jag sticka iväg till gymmet, eller så umgås jag med vänner och min pojkvän. Jag brukar även spendera väldigt mycket tid varje vecka till att prata med min kompis Jamie som också är bokbloggare, vi brukar kompisläsa diverse böcker tillsammans, prata om böcker, bloggande och livet i allmänhet, något som är väldigt roligt men även motiverande när det kommer till såväl bloggen och booktube. Vi bollar mycket idéer och tankar med varandra, vilket underlättar framför allt när det kommer till att hitta på nya video-idéer.
När det kommer till just intressen så gillar jag att virka amigurumis (typ som små figurer), men det är något som har fått stått tillbaka de senaste åren då läsandet, bloggandet och booktube tagit upp för mycket tid för att jag skall hinna med även det så som dagsläget ser ut. Men jag har diverse böcker med olika mönster som man kan göra och jag har även flera lådor ståendes med jättemånga amigurumis i, så det var ett stort intresse i flera år, men just nu gör jag inga figurer då tiden inte riktigt räcker till.
Vad läser du just idag?
Jag har för vana att läsa flera böcker samtidigt, så för nuvarande läser jag ”The Language of Thorns” av Leigh Bardugo och ”The Hammer of Thor” av Rick Riordan.
Vem skulle DU vilja ställa de här frågorna till?
Min bokbloggande kompis Jamie från http://bokugglor.blogspot.se/

2 reaktioner på ”Elin Tell – så jobbar jag

    1. Jag med! Jag tycker Elin är fantastisk, hon var i toppen av min önskelista när jag satte mig ner och funderade på vilka som jag ville intervjua just för att jag misstänkte att hon hade grym koll!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s