Recension – Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå: nödrop från yttre rymden

snack-parrows-intergalaktiska-rymdbyra-nodrop-fran-yttre-rymdenFörfattare: Camilla Linde

Beskrivning: ”Rymdpiraten Snack Parrow ger sig ännu en gång ut på äventyr med sitt risiga rymdskepp. Det har kommit ett nödrop från yttre rymden. Snack och hans besättning bestämmer sig för att rädda den som är i nöd.

Och förstås ta emot den utlovade belöningen.
Men det är långt till Sombrerogalaxen. För att ta sig dit behöver de installera hajperfart. Skeppsspöket Kapten Hammock känner två skickliga mekaniker som kan klara av uppgiften. Men de har inte träffats på femtio år. Inte sedan incidenten vid skiftnyckelkastartävlingen. Kommer de att vilja hjälpa till?

Samtidigt ryktas det om ett hajrymdskepp som gör galaxen osäker. Och vem är egentligen Mack Arrow?”

Omdöme: ”Snack Parrow” ligger så klart långt utanför min vanliga läsning, men den stora anledningen till att den här boken hittade hem till mig är enkel: jag vill veta vad som händer härnäst. Jag läste första boken med stor behållning och tvekade inte en sekund när det gällde att läsa uppföljaren. Det är himla trevligt när en bokserie för 6-9-åringar har nånting som gör att även 38-åriga hönsägare tycker att den är läsvärd.

Egentligen har Camilla Linde inte ändrat särskilt mycket på konceptet utan bara förädlat, och det är exakt rätt väg att gå när man hittat sin grej. Det introduceras ett par nya karaktärer (och vilka karaktärer sen! Älskar mekanikerna!) och en riktig antagonist med ett ruskigt läckert designat rymdskepp. Det påminner inte så lite om en viss ubåt hos Tintin och jag gillar det. Hajar är som svart, det matchar allt.

Till min stora glädje är boken rikligt illustrerad av Camilla Lindes man David Téczely. Just fler illustrationer var något jag efterfrågade lite i samband med förra boken och det är något som verkligen lyfter boken ännu ett snäpp.

Språkligt sett så är det lekfullt och kreativt precis som förväntat och det är fortfarande så att tonvikten ligger på det humoristiska. Samtidigt är det tydligt att Snack kanske inte alltid är den snällaste personen i galaxen och det finns gott om utrymme för att prata lite med sitt barn (om man nu har nåt) i samband med högläsning. Det finns alltså en botten som absolut går att arbeta med under läsningen.

Det är alltså köptvång på den här om man läst och gillat del ett, och ni som inte läst den ska absolut ta en titt på den också. Köp så att det blir en tredje bok (och där hoppas jag att få läsa om ett äventyr med både drakar och/i rymdskepp, det är väl inte ändå för mycket begärt?)

Recensionsexemplar från förlaget (Whip Media)

Adlibris / Bokus

3 reaktioner på ”Recension – Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå: nödrop från yttre rymden

  1. Rymdskepp och drakar alltså? Gulp. Jag känner pressen. Duger det med ett spökrymdskepp?
    Stort tack för recensionen – jag är framför allt glad för att du gillade illustrationerna. Tanken är att text och bild ska bli ännu mer integrerade i nästa del 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s