Förtjusande ”Fandom”-fanfic

Jag blev tipsad i kommentarsfältet till ett annat inlägg om en tävling som förlaget B. Wahlströms anordnade i samband med releasen av Anna Days ”Fandom”. Hela grejen med den boken handlar ju om att vara en megasuperüberfan av nåt, och en typisk sån yttring är fan fiction, dvs precis så som det låter – fans som skriver egna berättelser som baseras på exempelvis Harry Potter, Hunger Games eller nåt liknande.Det här är otroligt stort och det finns mängder av fanfic på nätet, inte minst på Wattpad som är ett stort community där man lägger upp sina texter.

Jag ska inte på nåt sätt låtsas som att jag läst nån fan fiction överhuvudtaget, men jag tycker att det är en helt lysande koppling som förlaget gjort när de anordnat en tävling med svenska fanfic-profiler som fått läsa boken i förväg och därefter skriva en fanfic som gick att koppla till boken. Dels är det ett spännande nytt sätt att hitta ut till bokens tänkta målgrupp och dels så passar det så himla bra med boken eftersom en av karaktärerna är just fanficförfattare. Vinnaren av tävlingen får sitta ned två timmar med en av förlagets redaktörer för att få tips och råd om sitt skrivande och det måste ju vara guld värt om man skriver mycket, eller hur?

Alla bidrag ligger redan ute på Wattpad och kan läsas här. Vinnaren koras redan i övermorgon och jag ska läsa alla bidragen. Jag tänker också recensera vinnarbidraget nästa vecka. Kul va?

 

En reaktion på ”Förtjusande ”Fandom”-fanfic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s