Nu har jag läst min första fanfic!

Som sagt, Wahlströms hade alltså en tävling för fanfictionförfattare (jättelångt ord) i samband med releasen av ”Fandom” och nu är alltså vinnaren utsedd och jag har dessutom läst.

Linnea Borg är namnet på författaren (eller Madcapt som hon heter på Wattpad) och enligt hennes profil är hon 21 år gammal och skriver främst på en egen fantasyserie vid namn ”Drakens dotter”. Hon har haft en profil i flera år och började alltså nånstans i tonåren att publicera sitt arbete på internet.

Det jag främst imponeras av är hur väl Linnea har satt sig in i världsbygget och den miljö som Fandom utspelar sig i. Jag tycker att hon fångat det väldigt väl, speciellt utifrån de begränsningar som fanns i o m tävlingens kriterier. Hon dyker dessutom rätt in i just den frågeställning som de flesta vill ha svar på efter att ha läst själva boken, och resultatet är inte alls dumt, tvärtom!

Linnea Berg har absolut talang för skrivande, och inte minst inom YA. Det ska bli spännande att se om vi får se hennes namn på en bokrygg i ens egen bokhylla om några år. Det skulle absolut inte förvåna.

Här finns hela Linnas fanfic att läsa.

En reaktion på ”Nu har jag läst min första fanfic!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s