Recension – The Umbrella Academy Vol. 1

the-umbrella-academy-1Författare: Gerard Way, tecknad av Gabriel Bá

Beskrivning: ”In an inexplicable, worldwide event, forty-seven extraordinary children were spontaneously born by women who’d previously shown no signs of pregnancy. Millionaire inventor Reginald Hargreeves adopted seven of the children; when asked why, his only explanation was, ”To save the world.” These seven children form The Umbrella Academy, a dysfunctional family of superheroes with bizarre powers. Their first adventure at the age of ten pits them against an erratic and deadly Eiffel Tower, piloted by the fearsome zombie-robot Gustave Eiffel. Nearly a decade later, the team disbands, but when Hargreeves unexpectedly dies, these disgruntled siblings reunite just in time to save the world once again.”

Omdöme: Strax innan jul 2008 var jag och min sambo i New York. Bland annat så besökte vi ”Forbidden Planet”-butiken vid Union Square och där köpte jag ”The Umbrella Academy  Vol. 1”. Jag läste samlingsvolymen på ett av New Yorks sämsta hotellrum, men jag har faktiskt inte läst den sen dess.

Den är skriven av Gerard Way, och om ni är tillräckligt gamla för att minnas bandet ”My Chemical Romance” så kanske ni känner igen namnet. Den här serie samlingen är på nåt sätt en logisk utveckling av bandet. Det är nån sorts hysterisk stilblandning med många svartklädda figurer med superkrafter och allt är allmänt knasigt.

Gillar David sånt? Självklart.

Men varför drar han upp en sån här gammal serie? Ingen bryr väl sig om sånt här 10 år senare?

Joho!

NETFLIX GÖR DET!

Så därför håller de på att göra tv-serie av hela grejen, och det blir så klart nåt jag måste kolla på när det blir dags.

lfv1qvvr3rbvdvhgyqvi

Serien är genomgående ganska mörkt illustrerad med mängdrabatt på det svarta bläcket, precis som bilden ovan antyder, och Bá har en läcker stil som påminner lite om Mike Mignola (Hellboy).

Vad är det som Netflix gillar då som gör att de vill kasta lite pengar på det? Ja, troligen är det just det här med superhjältar med en twist, och där funkar paraply-akademin alldeles ypperligt. Det är tillräckligt knasigt för att det ska bli spännande rent visuellt bara det sitter rätt personer i regissörsstolen så jag hoppas som vanligt på det bästa. Absolut värt att läsa om man är sugen på nåt lite eget i superhjältesvängen!


Adlibris / Bokus

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s