Vilken dörr skulle du öppna?

34176305_1932570073453537_476240636798828544_n

Jag såg den här på Facebook för ett tag sen och började fundera. Det finns ju onekligen ett par dörrar som är lite mer spännande än andra, men också några som är av typen ”NEJFÖRIHELVETEALDRIGILIVET!!!!”.

Westeros till exempel är totalt livsfarligt. Med största sannolikhet skulle man bli av med huvudet så fort man klivit över tröskeln, så den glömmer vi direkt.

Middleearth kan vara lite roligare, men det beror på när man hamnar där. Är det ungefär när Bilbo är på picknick så är det väl hyggligt, men är det när Frodo och kamrater är på hajk så glömmer vi bort den också. Detsamma gäller Narnia – jag är inte sugen på att knalla in i ett fullskaligt krig mellan söta pratande djur.

Mushroom Kingdom då? Herregud, jag tror att det är som en färgglad mardröm med extra socker på toppen. Och militanta sköldpaddor.

Men vet ni vilken som jag tycker verkar absolut hemskast och vidrigast? Den som gör att jag faktiskt hellre skulle stoppa in huvudet i Westeros trots allt?

WONDERLAND.

JAG. TÅL. INTE. UNDERLANDET.

Det kryper i kroppen på värsta tänkbara sätt bara jag tänker på att spendera en endaste sekund där. Det är alldeles för konstigt och äckligt på ett rent fysiskt plan. Nä, hellre av med huve’t på mig i så fall.

För mig finns bara ett val av de här dörrarna. Man kan tro att det är Hogwarts, men faktiskt inte. Nähä du, jag hoppar in i den blå telefonkiosken!

Vilken dörr hade ni valt?

4 reaktioner på ”Vilken dörr skulle du öppna?

 1. Haha, underbart inlägg!!
  Jag hade inte heller (ever ever pga blev rädd och ledsen av disney-Alice när jag var liten) gått in i Wonderland-dörren.
  Istället hade jag tagit Hyruledörren och hängt med Link lite. Att få höra en fanfar så fort jag hittade dörrnyckeln i handväskan…! Vardagsglans 🙂

  Gilla

 2. Problemet med att kliva in i tardisen är att man kommer ha det fantastiskt underbart tills man kärat ner sig i doktorn och han byter ut en mot en yngre och snyggare förmåga. Så spenderar man resten av livet med att tråna och längta efter något som inte kommer tillbaka.

  Så jag väljer Hogwarts.

  🙂

  Gilla

 3. Skulle välja Hogwarts! Dels för att jag inte känner till alla här, faktiskt :)) Och ja fy Wonderland skulle vara så sjukt obehagligt – där kan ju hända prick vad som helst? Och alltså Westeros, hur kan en leva där? Dock verkar det rätt vackert och så, men jag håller mig rätt gärna borta från Cersei ändå :))

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s