Bäst just nu. Eller i år. Hittills alltså.

Den här bloggen blir allt mer reaktiv känner jag. Jag ser nåt nånstans som triggar nåt. I det här fallet var det en fråga ifrån FantasyFarbror Marcus Olausson i den smått underbara facebookgruppen ”Boknördar som diggar fantasy & Sci/fi”.  Man måste liksom gilla en grupp med programförklaringen:

”Samlingsplatsen för oss som tröttnat på att varenda svensk bokgrupp har drabbats av sjukdomen deckarsyndrom. Här ägnar vi oss istället åt viktiga saker (drakar, orcher, rymdskepp m.m.) och struntar i oviktiga saker (förutsägbara mördare på Gotland och sällan något m.m.).”

Är ni inte med redan så måste ni helt enkelt gå med. Vi är supersnälla.

Marcus fråga var helt enkelt vilken som var den absolut bästa respektive sämsta boken under första halvan av 2018. Nu är det i skrivande stund 12/6 så vi är kanske inte exakt i mitten av året, men hyfsat nära för att jag ska kunna svara.

Jag är faktiskt rätt glad över att jag inte kan kora någon som varit sämst. Allt jag har trillat över i år har varit rätt hyggligt faktiskt som sämst, ingen har varit så att jag velat sätta eld på boken eller kasta den i ån.

Bäst hittills i år då? I ovan nämnda grupp så passade ”Obisidio” bäst och det är en jäkla bra bok, men om man ska ta den totala läsningen i år så tar föga förvånande Christina Lindström hem priset med ”Finns det björkar i Sarajevo?”. Men konkurrensen har varit stenhård – ”Obisidio” och ”The Hate U Give” har varit riktiga fullträffar.

Vad har ni tyckt varit bäst hittills i år av det ni läst?

13 reaktioner på ”Bäst just nu. Eller i år. Hittills alltså.

  1. Men åh vill läsa Finns det björkar i Sarajevo? så otroligt mycket men när jag äntligen beställde så verkar Adlibris ha bestämt sig för att skicka den först när boken vi förhandsbeställde kommer?? Alltså typi oktober?? Så himla typiskt om den faktiskt är så skulle ju bli min sommarläsning

    Gilla

  2. Jag skäms över att ha dissat Finns det björkar i Sarajevo? på grund av dels omslag och titel. Måste verkligen läsa den. Annars får fan ett straff utdelas.

    Gilla

  3. Hmm minns inte riktigt vad jag har läst i år (kan ju enkelt kollas upp på Goodreads men det är ju fusk just nu känner jag) så tar en jag nyligen läst och därför har färskt i minnet. Comedy Queen tyckte jag var förjäkla bra! Sällan jag gillar en bok för den målgruppen så pass mycket. Men det vet ju alla – Jenny Jägerfeld är kung! 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s