Kolla, ett omslag!

Det är lite av en tradition här på blåggen att fira Anna Jakobsson Lunds omslag till kommande böcker, inte minst eftersom hon är en av de egenutgivare som lägger lite extra omph när det gäller omslaget. Den här gången är det till kommande rymdoperan ”Czentes Omega” (oj vad jag har kollat stavningen) som kommer ut om ganska exakt en månad och eftersom jag har andra saker för mig än att sköta mitt riktiga jobb så måste jag tvångsmässigt babbla lite om vad jag tycker.

39094967_282685048994633_6938553592634671104_nLila känns väldigt rymdigt, varför vet jag inte, men det gör det i min värld så jag gillar färgskalan. Uppenbarligen är kedjor och tuffa skinnjackor the shit även på andra sidan solsystemet vilket gör att jag hoppas på att hen kanske har Ghost Rider som stilideal. Typ så här:

ghost-rider-featured

Annars gillar jag att illustratören Andreas Raninger fått till en riktigt cool rymdvarelse på omslaget som både känns lite nyskapande men ändå följer det klassiska ”Utomjordingar-har-konstiga-näsor”-temat. De där fransarna kallas tydligen ”frills” och byter färg efter sinnesstämning. Jag var tvungen att fråga.

Överlag gillar jag verkligen layouten på omslaget som gjorts av Katharina Vittenlind, jag gillar att titeln placerats lodrätt och även själva typsnittet i sig. Om boken bara är hälften så tuff som omslaget och baksidestexten lovar så kan det här kan bli en riktig höjdare.

Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan?

På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar,
mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv.

Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lita på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de har gjort allt för att glömma.

Czentes Omega är första delen i serien om Intergalaktiska akademin.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s