Om jag gjorde sånt jag inte gör.

Det finns alltid nåt nytt runt hörnet.

Därför blickar jag inte tillbaka. I’m not going that way liksom.

Jag söker nya bekantskaper. Nya överraskningar. Kanske till och med nya besvikelser (utan motgångar vet man inte när det går bra för en, så tänker jag i nån sorts Emil Jensen/Kay Pollak-anda).

Jag var inte alltid sån här. När jag var yngre hade jag inga problem med det här. Tänkte inte ens på det. Jag bara gjorde.

Läste om saker alltså. Jag har läst David Eddings ”Sagan om Belgarion” tvåsiffrigt antal gånger mellan mellanstadiet och gymnasiet. Det fanns en trygghet. Det var lite som att komma hem varje omläsning.

Men jag har inte läst om en bokserie sen dess.

Jag kan känna att det kanske är dags. Jag har till och med ett par kandidater, men kanske framförallt en bokserie. Den om ”The Boy Who Lived.” Jag har liksom bara läst den serien i sin helhet en enda gång. EN. GÅNG. Det är nästan knäppt.

Sen finns det ett gäng till som är heta kandidater och som också skulle kunna funka.. Det är Engelsfors-trilogin. Det är Legend-trilogin. Det är Korpringarna. Och kanske, kanske till och med Sagan om Belgarion.

Om jag nu skulle läsa om nånting det vill säga. Jag ska bara läsa ett par andra böcker först. Och sen…

 

7 reaktioner på ”Om jag gjorde sånt jag inte gör.

   1. Jag skriver på min dator nu, så jag har inte tillgång till den där emojin som liksom visar tänderna i ett stelt grin. Men OM jag haft det hade jag använt den nu och skrivit något i stil med att jag vet vilken jag själv skulle välja mellan Rowling och Säfström (sedan hade jag nog lagt till den himlande emojin).

    Gilla

   2. För att vara ännu roligare kan man räkna baklänges till när sista hp släpptes, så länge sen var det jag läste rowling.

    Gilla

 1. Läs om HP! Gör det bara! Är inte säker på om du lyssnar på böcker men det finns en fantastisk inläsning av Stephen Fry på Storytel, om du inte har tid att sitta ner med böckerna. Jag lyssnar på den typ… varje år? Engelsfors kan jag rekommendera att läsa om! Jag läste om del 1 och 2 innan jag läste del 3 och oj, vad där finns mycket att återupptäcka! Du kommer definitivt se saker i del 1 och 2 du inte såg första gången, för att en då inte visste tillräckligt mycket för att se det. Jag älskar när författare skriver på det viset, belönar läsare för omläsningen liksom.

  Gilla

 2. Du behöver i alla fall inte sitta ensam på bara-läst-HP-en-gång-bänken. När ska man ha tid att läsa om böcker? Jag tänker typ, den dagen/om jag får barn så kommer jag bli som min pappa och läsa allt jag vill läsa om för dom.

  Jag tror för övrigt att den bok jag läst om flest gånger själv är Pettson och Finuds får julbesök hahaha!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s