Recension – Sex, lögner och radband

Författare: Lars Carlberg

Beskrivning: ””Veronique är en av Benedettaordens bästa skarpskyttar. Natt efter natt sitter hon i klostertornet uppe på berget och håller vakt mot helvetets makter. En natt anfaller ett flygande odjur klostret och en av helvetets överdemoner råkar krascha på Veroniques tak. Snart är Veronique och hennes medsystrar indragna i en desperat kamp mot klockan. Men vem kan de egentligen lita på? Och hur mycket eldkraft kan en nunna egentligen bära med sig?

Omdöme: Ok, lika bra att säga det direkt: Jag fastnar inte riktigt lika hårt för den här som för Carlbergs ”Skorm”. Kanske är det för att jag är lite mer hemma i fantasy än i vad-det-nu-är-för-genre som den här novellen skulle klassificeras som, men det betyder inte att den här novellen är dålig. Tvärtom. Den är som en orgie av dålig smak, från vapenfetischism till porriga demoner och svärande nunnor och göra narr av religion och allt sånt där som gör att jag inte vet om jag vill bli bästa kompis med Lars eller om jag ska ringa nån som borde hämta honom.

För det är otroligt rubbat alltihop. Jag tycker mig höra hur Carlberg suttit och fnissat för sig själv på sin kammare för att få ihop novellen och han har mängder av bra idéer. I den här kanske t o m för många, för jag kan känna att den känns lite för lång för att vara en novell, men för kort för att vara nåt annat.  Lite mer trimmande hade nog fått fram ett vassare resultat tror jag.

Samtidigt uppskattar jag verkligen ambitionen. Carlberg har på två noveller fått mig att hålla utkik efter hans namn och bara det är imponerande i sig. Han håller liksom på att börja karva ut en alldeles egen nisch som jag i nuläget inte kan kalla nåt annat än Carlbergskt. Jag ser fram emot mer i den genren!

Recensionsexemplar från förlaget.

Adlibris

Bokus

Och de där streamingtjänsterna som jag inte använder.


3 reaktioner på ”Recension – Sex, lögner och radband

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s