Lyssna på Oktagonen.

För ett bra tag sedan läste jag, och blev enormt imponerad av, en debutroman som hette ”Nomadplaneten” av Emanuel Blume. Jag lovade då dyrt och heligt att hålla utkik efter vad herrn skulle hitta på härnäst.

Det behövde jag inte, eftersom han kontaktade mig istället. Otroligt bekvämt, eller hur?

Den här gången får man höra Emanuel själv, eftersom det handlar om en poddföljetong i åtta delar men nu mer åt skräckhållet än filosofisk sci-fi.

I ett hemligt rum i källaren under ett sjukhus träffas varje vecka åtta personer, varav en berättar en spökhistoria. Det är som en hemlig klubb kan man säga, och i varje avsnitt får vi höra en ny berättelse. Men vart tar folk vägen efter att de har berättat? Vad är det egentligen för en klubb? Och vem är kvinnan med den märkliga dialekten som leder alltihop?

Den går att lyssna på via bland annat Storytel och Spotify, men finns också på en massa andra ställen där poddar brukar bo och förlusta sig. Det roliga är att den utspelar sig i ”realtid” eftersom gruppen samlas varje onsdag och varje nytt avsnitt kommer på onsdagar.

Jag gillar verkligen det jag hört hittills och tror nog att många av er som läser den här bloggen också kommer att göra det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s