För en gångs skull har jag planerat.

Nåt jag ofta kämpar med angående bloggandet är planeringen. Jag har märkt att om jag försöker freestyla mig fram så funkar det rätt dåligt. Tyvärr är det så att det jag oftast faller tillbaka till är just att freestyla…

Men den senaste tiden, åtminstone det senaste halvåret, har handlat om att försöka styra upp saker och ting i mitt liv. Det har handlat mycket om struktur på olika sätt, både privat och i arbetslivet. Nåt som kanske förvånar många som känner mig och vet hur förvirrad jag kan vara är hur stenhårt jag kör med att ha ett rent skrivbord och en tom inkorg i mailen. Så småningom har det också börjat invadera andra delar av mitt liv med allt från att märka upp matlådor till att ta fram morgondagens kläder kvällen innan (ni fattar inte hur mycket tid jag sparar på morgonen genom den lilla grejen. Textraden ”I would go out tonight, but I haven’t got a stitch to wear” från ”This charming man” av The Smiths gick liksom rätt in i hjärtat på mig när jag hörde den första gången.).

Och nu är det faktiskt dags att ta tag i bloggen på samma sätt. Jag ska bli bättre på att sätta av tid för att skriva inlägg genom att helt enkelt schemalägga tid för det i kalendern. Nånstans på söndag em/kväll bör det finnas lämpliga luckor för det tänker jag. Jag har kört så förr, men tappat disciplinen, men nu får det banne mig vara dags.

Därför är jag faktiskt rätt stolt över att jag för en gångs skull planerat lite läsning. Jag har precis börjat på den kanske tjockaste bok som någonsin avhandlats på på oarya.se, men för att det ändå ska finnas nåt att läsa på så har jag med vilje läst ett gäng lite tunnare böcker som kommer att recenseras under tiden. Ibland tänker jag till!

 

En reaktion på ”För en gångs skull har jag planerat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s