Oliver no more.

Jag är som bekant en superhjälte-fanatiker. Jag har sett det mesta i genren sen första Batman-filmen med Michael Keaton oavsett hur bra eller dåligt det varit (med ett par undantag – Green Lantern-filmen var så dålig att man får huvudvärk bara man tänker på den. Den stängde jag av efter en kvart.) och en av de många TV-serier om människor med lustiga plagg i garderoben jag följt med glädje har varit Arrow. Serien som så gärna vill vara en Batman-serie, men inte får.

Undrar om han har koll på sitt orangea kuvert?

Men nu har det i alla fall beslutats att Arrow läggs ner efter säsong 8, en säsong som dessutom bara blir 10 avsnitt. Det är verkligen inte illa att få göra åtta säsonger, och dessutom varit starten för ett antal spin-off-serier som Flash, Legends of Tomorrow och Supergirl. Många gånger har de serierna gjort bättre ifrån sig än DC:s egna blockbusterfilmer, men andra gånger har de också känts lite trötta.

Därför blir jag trots att det känns trist också glad över att de lägger ner, och får det beslutat i så god tid att de kan koncentrera sig på att göra en hejdundrande final. För det finns en läxa i det här – man ska lägga ner i rätt tid. Det finns en tid när ett koncept, oavsett hur bra det var i början, kommer att passera sitt bäst-före-datum. Och nu är det alltså snart dags för Oliver Queen att hänga upp sin gröna hoodie för gott. Glad pension!


3 reaktioner på ”Oliver no more.

 1. Hahaha! Jag uppskattar din stavning av den bestämda formen som irriterat mig så länge!

  Och ja, du har väl rätt i att man bör sluta på topp. Synd bara att Firefly inte fick mer än två säsonger – det var fan snålt!

  Har du sett Umbrella Academy, förresten? Preacher? Tror att båda har sina rötter i serietidningsvärlden och jag älskar dem (trots detta?)!

  Gilla

  1. Jag tyckte väldigt mycket om Umbrella Academy, men cliffhangern! Uuuuuuhhh. Denna väntan!

   Jag började kolla på Preacher och den är ju helt sanslös. Helt klart min grej, men av nån anledning har jag inte sett så många avsnitt. Bör definitivt åtgärda detta.

   Deadly Class som går på Viaplay har också serietidningsrötter och är riktigt fin, speciellt om man som jag tycker att kombinationen internatskola och barn med svärd är riktigt trevlig.

   Gilla

   1. Har lite kvar av Umbrella Academy (men ser det inte som någon spoiler direkt att det är en cliffhanger av stora mått i slutet). Gillar allt, men älskar verkligen många små detaljer. Den där scenen där alla syskonen dansar i varsitt rum när de alla samlats i barndomshemmet … Sådant. Och allt Klaus gör! Tyckte han var lite väl överdriven och stereotyp i början, men shit vad han växer på en.

    Preacher har jag sett vartenda avsnitt av. Jag tycker att den är helt sanslöst bra. Så himla schysst universum.

    Jaså, Deadly Class, säger du? Tål att inspekteras.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s