För att vetenskap.

Jag är en stor fan av vetenskap. Av kritiskt tänkande. Källkritik.

Inget gör mig mer mörkrädd än folks tendenser att basera all sin kunskap på vad som skrivs i forumen på diverse siter som börjar på bokstaven F och slutar på ”lashback” eller ”amiljeliv”.

Men samtidigt måste så klart inte allt vara 100% vetenskapligt alltid, men det blir ofta lite roligare om man åtminstone har ett litet lätt analyserande perspektiv. Jag blev dessutom påmind om ett inlägg jag tänkt att göra för länge sen i samband med att jag läste Boklungas recension på ”Mortal engines”. Hon hade vänligheten att referera till mig och eftersom min mamma uppfostrade mig till en artig pojk så gör jag detsamma.

Det jag hade tänkt att göra då, men alltså gör nu istället, är att länka till YouTube-kanalen ”Because Science” som på ett roligt och vettigt sätt diskuterar allehanda nördigheter ur ett mer vetenskapligt perspektiv. Typ som i ”Big Bang Theory” fast utan sexism eller ”skratta ÅT och inte MED nörden”-skämt.

Så Karolina och alla ni andra:

Och sen finns en jäkla massa andra festliga videos om till exempel Batmans svingande i den där gripklo-mojängen, hur Aquaman kan simma i överljudshastighet och alla andra saker som ni inte visste att ni egentligen undrade. Välkomna ner i träsket.

2 reaktioner på ”För att vetenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s