Vad händer sen?

2019 har otroligt stor potential till att bli ”peak nerd”. En sorts populärkulturell jätteexplosion där Marvels jätteprojekt med Marvel Cinematic Universe når höjder som inte många utanför deras konferensrum ens vågade drömma om i form av Avengers: Endgame. Det händer nästan samtidigt som den kanske mest omdiskuterade TV-serien någonsin avslutas i och med att Game of Thrones går i hamn. Om man så vill så kan man se det som en peak på nåt som sattes igång med Harry Potter, Peter Jacksons Sagan om ringen-trilogi, Twilight och Hunger Games – det har aldrig varit så härligt att vara en nörd som nu.

Vill man vara sån så kan man kanske se vecka 17 och 18 som den absoluta toppen. Vecka 17 eftersom Endgame slår vartenda rekord som man kan tänka sig och vecka 18 eftersom det är då det omtalade jätteslaget i GoT ska äga rum. Ni vet, det som alla sagt är det längsta nånsin och som krävde 55 dagars inspelning och allt sånt där.

Med andra ord betyder det att på tisdag… då vete tusan. Självklart ska det bli fruktansvärt spännande att se de resterande tre avsnitten av GoT. Självklart ska det bli jätteintressant att se hur effekterna av händelserna i Endgame behandlas i nästa Spider-Man-film. Och eftersom det också är en franchise jag älskat sedan jag såg en suddig videokopia av Star Wars: Episode IV, självklart vill jag se nästa Star Wars-film i december, speciellt som den ska avsluta den nuvarande trilogin.

Men sen då?

Vad ska vi se fram emot härnäst? Det är naturligtvis så att Marvel ska spotta ur sig en massa fler filmer, inte minst nu när de fått rättigheterna till ännu fler karaktärer, och även om Disney sagt att Star Wars ska ta en liten paus efter nästa film, så finns det ju inte en chans att de låter det varumärket vila. När det gäller GoT så ska det ju komma nån prequelserie, och Amazon har ju sin beryktade Tolkien-serie på gång.

När det gäller Disney så förutsätter jag att de kommer att pumpa in massor av resurser i sin kommande streaming-tjänst, och vi vet redan att det blir en hel del Marvel och Star Wars där.

Missförstå mig rätt, jag är som bekant otroligt frälst i allt ovanstående men på nåt sätt kan jag också känna att hur fasen ska de toppa 2019? Går det ens? Och borde de försöka? Hur kommer de att tänka?

Och när kommer allt nytt? Vad vi vet nu så ligger mycket åtminstone ett eller två år bort – är det bra eller dåligt?

Det kommer att bli otroligt intressant att följa.


7 reaktioner på ”Vad händer sen?

 1. Alltså, de kan ju inte bara ge upp. Det är det ju ingen av oss som vill. Även om vi möjligen alltid kommer att blicka tillbaka på 2019 och tänka ”det året, det var det bästa i mitt liv”.

  Gilla

  1. Det är nu du ska släppa din internationella YA-megasuperduperbok och bli rikare än Krösus Sork! Fylla tomrummet och sparkontot samtidigt!

   Gilla

   1. Tänk dig det här: En fantasy, fast i framtiden. Tolkien möter Terminator liksom. Två stridande klaner som rider på cyborghästar, ett MEGAJÄTTEULTRAEPISKT triangeldrama där varje blick får kontinentalplattorna att byta plats med varandra. En av snubbarna, Alpha, har en fruktansvärt cool skinnrock som alltid vajar i vinden, oavsett väder. Han är ond som faaaaaan (han har på egen hand dödat 77,2% av allt levande i det som en gång var Nordamerika men som nu bara kallas District NORAM.). Men han gjorde det för sin döende lillasysters skull så då är det ok och innerst inne finns det kanske ett datoriserat hjärta av guld/titan. Tjejen är den gråaste lilla mus du kan tänka dig, men när hon hon tar av sig glasögonen, byter kläder och släpper ner håret, då jäklar blir hon hetare än solen. Den tredje snubben, Beta, är snällare än snällast, är grym på att programmera hästarna, bakar de bästa surdegsbullarna i hela världen och skulle göra vad som helst för tjejen. Nån profetia och nån sorts sorteringsgrej måste vara med, kanske nån skum algoritm de hittar i ett bergrum nånstans där man kan ana att det ligger under nån övergiven stad i nordvästra USA. Det måste förresten vara helt crazy stormar och muterade djur och grejer också. De måste också ha oändligt med ammunition trots att inga såna fabriker finns längre och coola jackor som nästan ser ut som om de fanns på H&M idag men pyttelite mer futuristiska. Ondingarna kommer från det megaonda EU-Chin-imperiet. Oklart varför de vill ta över världen dock, det kan du därför spara till en prequel-serie.

    Gilla

 2. Men David. Jag är mållös. Du är fantastisk! Vi får väl se vem av oss som skriver den där boken – jag tror att du skulle uppvisa överlägsen förmåga. Nu, mer än någonsin, måste jag verkligen uppmana dig att SKRIVA!

  Gilla

  1. Läste igenom det här svaret igen. Märkte att jag fick lite sura uppstötningar när jag läste ”Tolkien möter Terminator”. Samt att jag inser att min hjärna måste sitta bakochfram eller nåt. Det gick alldeles för fort att hitta på det där för att det ska vara riktigt friskt…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s