Recension – Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå: Jakten på Spökskeppet

Författare: Camilla Linde

Beskrivning: ”Rymdpiraten, eller snarare den före detta rymdpiraten, Snack Parrow är desperat. Om han ska kunna ha kvar sin intergalaktiska rymdbyrå behöver han ett nytt uppdrag.

Tillsammans med sina vänner ger han sig av till Skuggplaneten, alla rymdpiraters hemmahamn. Där får han höra legenden om Spökskeppet. Enligt ryktet ska det finnas en skatt ombord. Men det sägs att skatten vaktas av spöken.

Vågar Snack och hans vänner verkligen åka dit?

Och vad väntar dem egentligen ombord på skeppet?”

Omdöme: När jag recenserat de andra delarna i serien om Snack Parrow har jag pratat om att det är att läsa sånt som är utanför min vanliga bekvämlighetszon. Det är vid närmare eftertanke rent trams. Det är tvärtom så att det handlar om att läsa humoristiska böcker som blandar det bästa av seriealbumen om Tintin eller Spirou och Nicke med all sci-fi jag läst sen jag lärde mig läsa, så det är väl snarare så att det handlar om nåt som åker på bredaste bekanta motorvägen med farthållaren inkopplad och Lane Assist och allt påslaget på en och samma gång. Så det så.

Egentligen skulle jag kunna göra det jättelätt för mig och säga att det är mer av samma sak jämfört med de två föregående delarna, men det är också det som är så bra. Det är ännu mer berättarglädje, ännu fler härliga illustrationer. Jag vill faktiskt ta och hylla David Teczely lite extra, hans illustrationer lyfter verkligen berättelsen till nåt över det vanliga.

Det som trots allt skiljer ut boken lite extra är att det finns lite mer djup i den än de föregående, och det är en bra väg att gå. Här pratas ändå lite grupptillhörighet och familj på ett sätt som fungerar fint i berättelsen men som också går lite möjligheter för samtal och reflektion tillsammans med barnen.

Hade jag haft kids i lämplig ålder, dvs 6-9-ish så hade jag med andra ord kunnat göra betydligt sämre val än att ge dem Snack Parrow-böckerna, det här är bra grejer. Och barnen ska ju trots allt fostras i den rätta läran…

Recensionsexemplar från förlaget.

Adlibris / Bokus

En reaktion på ”Recension – Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå: Jakten på Spökskeppet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s