Recension – Aurora Rising

Författare: Jay Kristoff, Amie Kaufman

Beskrivning: ”The year is 2380, and the graduating cadets of Aurora Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the academy would touch . . .

  • A cocky diplomat with a black belt in sarcasm
  • A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates 
  • A smart-ass tech whiz with the galaxy’s biggest chip on his shoulder
  • An alien warrior with anger-management issues
  • A tomboy pilot who’s totally not into him, in case you were wondering

And Ty’s squad isn’t even his biggest problem–that’d be Aurora Jie-Lin O’Malley, the girl he’s just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler’s squad of losers, discipline cases, and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.

NOBODY PANIC.”

Omdöme: Det är jäkligt svårt med kött och potatis ibland. Det vill säga recensioner. Det är ju ändå på nåt sätt en av hörnstenarna i en bokblogg, förutom läsandet, te-sörplandet och instagrammandet av böcker bredvid färgglada blommor och doftljus. Bokbloggandets fyra element liksom.

Men just nu får jag inte fram nåt vettigt. Och då har jag ändå läst en bra bok. Inte ”nu-har-vi-vunnit-vm-guld”-euforiskt, men verkligen inte ”jag-hade-fått-ut-mer-av-boken-om-jag-eldat-upp-den-i-kakelugnen”-uselt. Utan bra. Till och med riktigt bra i sina stunder.

Fyndigt, kul, fartfyllt. Så kan man säga också. Och det är väl självklart att jag ska gilla en X-Men möter Guardians of the Galaxy möter en pollen-allergikers värsta mardröm. Och den har dessutom både rymd-alver och chimpanser. I love me some space monkeys.

Boken är dessutom författad av två författare som utfört storverk med the Illuminae Files, och det är säkert en del av förklaringen. Hur mycket jag än försöker så blir det en jämförelse.

Men den är ta mig tusan ändå inte riktigt där den borde vara. Men samtidigt har jag svårt att sätta fingret på exakt vad det är som inte gör det till en fullpoängare. Samtidigt är det bland det bättre jag läst under 2019, så jag måste absolut läsa fortsättningen när den kommer. Men frågan för dagen är hur man recenserar en sån här bok. Så här kanske.

Adlibris / Bokus

2 reaktioner på ”Recension – Aurora Rising

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s