Ok, han har en poäng.

Det jag gör mest just nu är att gå omkring med lurar i öronen och lyssna på poddar om allt och inget, från New York Times ”The Daily” till Aftonbladets podd med ungefär samma namn och upplägg till Dagens Nyheters ”Kulturkommissionen” och P3 Historia. Vi har nu kommit till den tid på året då jag kanske måste låta mina Marshall-lurar vila lite och ta fram mina små Sennheiser-snäckor istället för att det helt enkelt blir för varmt med stora muffar på huvudet. Jag testade idag och det var inte helt angenämt när termometern på Juneporten här i Jönköping visar nånstans mellan +26 och alldeles för varmt.

På min dagliga lunchpromenad så fick dynamiska duon Billy Rimgard/Tobias Norström, podvärldens egna Bill och Bull, babbla lite om populärkultur som exempelvis The Fifth Season, kommande skräckfilmen Midsommar och finalen av Game of Thrones (och bergsbestigning, men det är en annan femma) och Billy outade att han läst en bok som han verkligen gillande, men samtidigt bestämt sig för att aldrig läsa eventuella uppföljare.

Här tar man sig ju nästan för pannan som nörd – hur kan man ens tänka en så HEDNISK tanke? Kan man ens göra så? Öppnas inte marken och sväljer en levande, som ett målsökande slukhål liksom?

Intressant, tänkte jag efter att den initiala chocken lagt sig. Hur motiverar han det här?

Som sagt, Billy hade verkligen gillat boken, och argumenterade att han var så nöjd med karaktärernas berättelsebågar och hur boken slutade att han inte kände att det behövdes nåt mer även om författaren tydligt lämnat dörrar öppna för att fortsätta sin berättelse. Han var 100% klar helt enkelt.

Nånstans där klickade det till i huvudet på mig, och så kom jag på att jag gjort exakt samma sak. I helgen dessutom.

Vi upptäckte nämligen att ”Good Girls” kommit med säsong två på Netflix. För de som inte känner till Good Girls så är den en dramakomedi om tre mammor som slår sig in på brottets bana och rånar en matbutik. Naturligtvis är det bara början på en väldans massa problem. Det är en kul och charmig serie med bra skådespelarinsatser från samtliga inblandade.

Men för mig kände jag efter bara ett eller två avsnitt att jag verkligen inte behövde se mer. Inte för att någonting var dåligt. Tvärtom, det var mer av samma av det jag verkligen gillade från första säsongen. Men jag hade faktiskt känt mig klar, antagligen på exakt samma sätt som Billy Rimgard. Plötsligt förstod jag honom och det är ju alltid skönt att känna att man för en gångs skull begriper hur nån annan resonerar.

Hur är det med er, har ni upplevt nåt liknande?

Har ni inte sett serien, ge den en chans!

Och en sak till: bildgoogla aldrig människorna bakom poddar. Det är precis som med människor som sänder radio – de ser aldrig ut som de låter. Jag har fortfarande inte hämtat mig från hur Michael Barbaro från The ”Daily” ser ut i förhållande till hans röst. Håll illusionerna vid liv i stället.

3 reaktioner på ”Ok, han har en poäng.

  1. För några veckor sedan hade jag haft absolut noll förståelse för ett sådant beslut. Men så läste jag Sleeping giants och därefter Waking gods. Nu väntar bok nummer tre, den avslutande delen i trilogin Themis files. Men nej. Jag känner inget som helst sug efter att läsa den eftersom jag känner mig färdig.
    Visserligen slutar bok två med lite av en cliffhanger, men om man helt enkelt bortser från den sista meningen i Waking gods så är jag helt nöjd med hur det gick. Serien känns avslutad och jag behöver inte mer, så därför skippar jag tredje boken. Känns lite som fusk men så får det vara. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s