Recension – Flickan i hörnet

Författare: Mårten Dahlrot

Illustratör: Joakim Hanner

Beskrivning: ”– Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, säger mamma.
Men Liam vet att det inte gäller alla. Till exempel gäller det inte den döda flickan i Liams rum. Hon som står så stilla borta i hörnet. Och kanske gäller det inte Liam heller …

Flickan i hörnet är den första delen i bokserien Sagor för döda barn. Böcker som är fint illustrerade likt barnböcker, men som kanske inte lämpar sig för små barn att läsa.”

Omdöme: Som barnbok betraktat så är ”Flickan i hörnet” förmodligen helt värdelös. Det enda den kan resultera i är traumatiserade barn och ett rent helvete för föräldrarna och så många timmar i terapi att nån kommer att kunna köpa sig en riktigt fin bil för timpengen.

För oss andra däremot…

…så är det här ta mig tusan den finaste coffee table book för vuxna man kan tänka sig. En given snackis och en riktig fullträff. Jag var en av de som älskade ”De ögondöda” där Mårten Dahlrot var en av upphovsmännen, och bara tanken på att få läsa mer av honom gjorde att jag kastade mig över boken så fort den trillade ner i brevlådan. Och jag njöt i fulla drag, tro inget annat. Joakim Hanners illustrationer i svart/vitt är exakt så som jag vill ha dem och passar som (avhuggen) hand i handske.

Utgåvan är dessutom riktigt fin med riktigt påkostat papper och känns genomarbetad på alla håll. Jag hoppas verkligen på många fler böcker i serien ”Sagor för döda barn” för det här gav verkligen mersmak. ”Flickan i hörnet” är helt enkelt hur bra som helst. Se bara till så att de minsta kidsen inte får läsa den här. Eller?

Recensionsexemplar från förlaget.

Adlibris / Bokus

2 reaktioner på ”Recension – Flickan i hörnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s