Peak Nörd del två.

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om vad som skulle hända nu efter att både Avengers: Endgame haft premiär och Game of Thrones gick i hamn. Det jag undrade var lite om vi kanske nått en sorts topp, ”Peak Nörd” i och med detta. På många sätt så har ju uppbyggnaden till dessa pågått i flera år och i Avengers fall gick det rätt bra, men för GoT – well, alla var väl inte jättenöjda om man säger så.

Kanske fick vi lite svar på frågan i och med San Diego Comic-Con som gick av stapeln alldeles nyss. (nåja). För de som inte följer sånt här så noga så är SDCC alltså en enorm mässa som fått allt större betydelse i samband med att vi som gillar nördigheter blivit allt fler och dessutom ekonomiskt starkare de senaste två decennierna. Det finns helt enkelt svi-hi-hi-hinmycket med pengar att tjäna. Dessutom så har ju just det här kundsegmentet en tendens till att gå fullkomligt bananer när det gäller att spendera pengar på just det man nördat in sig i… ”en ny utgåva av pryl X?? KLART JAG MÅSTE HA!!!! Det spelar ingen roll att jag har tio andra utgåvor, jag har ju inte den här!”

Nån som känner igen sig? Men om det ”sparks joy” osv som Marie Kondo hade sagt… så brukar jag tänka i alla fall.

Hur som helst. SDCC var åtminstone en tydlig vink till mig att 2020 definitivt blir ett år som kanske inte når över normaltemperatur. Samtidigt är det ju rätt skönt. Man kan nog behöva få tid att ladda om. Som den här:

Westworld säsong 3? Jo, jag ska se den, men är jag jättepepp? Nja. Att Netflix satsar på ”The Witcher” som nån sorts fantasy-gigant i kölvattnet av GoT? Ja, kanske. Vi kan väl hoppas på att den inte blir som Shannara. Det jag blev mest pepp på var faktiskt ”His Dark Materials”, men kommer den att samla folk i fikarummen så som GoT? I think not, oavsett hur bra den kommer att vara.

Men framför allt – Marvel. Jag tror i och för sig att det är rätt strategi att inte dra på för fullt igen. Det behövs en lugnare period efter Endgame. Men att just nu använda de inte riktigt lika coola reserv-spelarna från Avengers till att bygga upp Disneys nya streamingtjänst med hjälp av några miniserier… äh, jag vet inte. Och jag vet inte om jag kan känna jättepepp på Shang-Chi och The Eternals. Men så klart – jag hoppas på skitfeta grejer, det är ändå Marvel vi pratar om.

Så ja. Lite ljummet känns det nog. Åtminstone tills nästa SDCC.

4 reaktioner på ”Peak Nörd del två.

  1. Och sedan har vi den största frågan av dem alla, när ( inte om ) kommer Keanu Reeves ansluta till Marvelgänget? För han måste ju det. För han är totally heartbreaking!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s