Böcker jag skulle vilja se som film eller tävä.

Det filmas böcker mest hela tiden. Vissa blir rätt bra (Harry Potter-böckerna t ex), andra blir mest katastrof (Mortal Instruments, Mortal Engines, ja, allt som heter nåt med Mortal känns det som…). så det är klart, det kanske inte alltid är en hit när nåt man hallucinerat ihop i huvudet ska förvandlas till nåt som man kan se på platt-tv:n hemma. Men ändå, det finns grejer man skulle vilja se på riktigt bara för att det skulle vara tufft. Här kommer några som jag kom på.

Den första är rätt färsk. Från i tisdags t o m. ”Prästgårdens hemlighet” skulle kunna bli en rätt schyst mysryslig sak med rätt kids i huvudrollen. Bara man får till bra spökeffekter så att det känns mer The Conjuring än Mysteriet på Greveholm det vill säga.

Det hade också varit rätt kul med en tecknad (möjligtvis 3D-animerad, jag har inte riktigt bestämt mig) version av Camilla Lindes berättelser om rymdpiraten Snack Parrow. Jag älskar illustrationerna i de böckerna och det hade varit jättekul med nåt animerat. Camilla och David, you fix, ok? Recension av den senaste boken hittar ni om ni klickar på den här länken.

Förra året läste jag Patrick Ness ”The rest of us just live here”. Jag tyckte väldigt mycket om den, och den skulle bli helt fantastisk som film. Gärna lite storbolagsindie med fokus på karaktärerna och så lite fantasy i bakgrunden. Hade varit kanon med Joss Whedon eller nån av samma typ som regissör. Eller förresten, Olivia Wilde! Bara för att Booksmart är så löjligt bra.

Att Netflix inte köpt in och gjort film av Julie Buxbaums ”Tell me three things” förstår jag faktiskt inte. Nån borde maila dem och fråga. Den är fortfarande jättesöt och mysig och skulle bli perfekt där. Har bara inte klurat ut vilka som borde spela huvudrollerna. Men så länge våfflorna är med är jag nöjd.

Och så behöver man väl nåt med en JÄTTEDUNDERBUDGET på slutet. Jag har inte sett om nån ska göra nåt på Maggie Steifvaters böcker, men man skulle ju vilja att HBO eller Amazon Prime bara drar igång. Jag behöver lite Blue och Gansey. Eller mycket Blue och Gansey. Och Ronan. Herregud. Världen behöver se Ronan Lynch.

2 reaktioner på ”Böcker jag skulle vilja se som film eller tävä.

  1. Kul inlägg! Oväntat med three little things!
    håller medan mortal instruments alltså. Blir deppig bara jag tänker på det. Tyckte om böckerna jättemycket och serien + filmen är bara så… bluäch!
    Jag skulle vilja se Nevermoor! Skulle bli hur grymt som helst! Har du läst de två böckerna som kommit i Nevermoorserien förresten? För annars borde du göra det. Alltså VERKLIGEN göra det.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s