David blir digital.

Kors i taket och allt det där. Jag har tagit mig in i 2019. Eller nja, inte helt och hållet. Jag har fortfarande samma favoritband som när jag gick i gymnasiet.

Men jag har blivit med Storytel. I en månad i alla fall. Sen får vi se.

Jag blev nämligen helt tokig på att lokala biblioteket inte hade en viss bok. Den var förvisso ”under inköp” men ni vet. Vill man ha nåt vill man ha det NU.

Så efter att ha kollat med expertisen om boken fanns så skapade jag ett gratiskonto och började botanisera. Jag har kollat på den typen av tjänster tidigare, men då kändes det inte så nödvändigt. Det känns i ärlighetens namn inte extremt nödvändigt nu heller, men fy tusan vad bekvämt det är. Speciellt det här med att kunna hoppa mellan olika prylar (telefon och iPad i mitt fall) och ett schyst utbud med de flesta av de titlar jag är sugen på. Jag har redan bränt igenom boken som låg till grunden för det här, men det fanns ett par andra titlar som jag är sugen på och som inte finns på biblioteket. Dock fanns en titel som jag absolut vill läsa på engelska bara som ljudbok på engelska, och dit… dit går vi inte. Där räcker uppmärksamheten inte till hos mig.

Men hur känner ni? Har ni konverterat från döda träd till digitala tjänster? Är det fullt ut? Eller bara i vissa lägen? Vilka i så fall?

13 reaktioner på ”David blir digital.

 1. I vissa lägen. Jag menar, även om det GÅR att promenera och läsa en vanlig bok så blir det liksom inte riktigt någon motion av det, och motion behöver jag. Och så går det att lyssna medan man kör bil (det var orsaken till att jag skaffade ljudbokstjänst) men nu har jag inte så lång pendlingsväg mera så det blir ganska sällan jag lyssnar i bilen, å andra sidan händer det att jag cyklar till jobbet och då behövs igen lite pendlingsunderhållning.

  Gilla

  1. Ja, jag kör inte heller så långa sträckor i min pendling så det skulle bli så korta lyssningar. Jag har ju problem redan nu med att lyssna på långa podd-avsnitt (get to the point liksom!) så ljudbok tror jag är helt kört för mig.

   Gilla

 2. Fullt ut, alltså verkligen. DOCK så känner jag många författare av vilka jag får signerade pappersböcker och då får de genast affektionsvärde. Men det har hänt mer än en gång att jag läst boken på plattan även om pappersvarianten står i bokhyllan med en aldrig så fin dedikation.

  Gilla

 3. Jag har läst e-böcker på Kindle hur länge som helst och älskar det, framförallt på resor är det praktiskt. Plus att ingen bok nånsin är för tung för handleden hehe. Det senaste året har jag också börjat lyssna på ljudböcker. Det tog ett tag att vänja sig vid formatet och jag lyssnar mest på feelgood som ljudböcker, annars tappar jag tråden för lätt. Plus att vissa böcker VILL jag ju läsa med ögonen.

  Gilla

  1. Tycker också att det är himla smidigt på resor. Samtidigt finns det nåt otroligt pretentiöst och inte så lite fåfängt i mig som vill ha en fysisk bok på tåget för att… det ser snyggare ut. #ytlig

   Gillad av 1 person

 4. Jag läser eböcker (låneböcker, fast inte på ett tag och gratisböcker på engelska) men föredrar egentligen tryckta böcker när jag har råd att köpa. Annars försöker jag allt spara på träden. T ex läser jag bara digitala tidningar. Ljudböcker är jag nog lite för otålig för.

  Gilla

  1. Kommer knappt ihåg när jag köpte en tidning senast, Readly är så sanslöst prisvärt på det sättet. Jag och sambon har var sin användare i appen och allt med appen funkar otroligt bra tycker jag. Läser nog fler tidningar nu än vad jag gjort på många år.

   Gillad av 2 personer

 5. Jag läser nästan bara e-böcker nu. Får jag en pappersbok måste jag begränsa läsningen till helgen då jag bara kan läsa i dagsljus utan att få ont i huvudet. Storytel läser jag i mobilen och köpeböcker i läsplattan. Funderar dock på att köpa en ny läsplatta och en Kindle den här gången ( har Pocketbook touch ), då det är lättare att konvertera böcker till Amazons format än tvärtom.

  Gilla

 6. Men alltså, jag tycker att det är helt självklart att platta är bättre: köp bok omedelbart närsomhelst; läs utan att tända lampa; slipp sitta och böka med bångstyriga uppslag som kräver hand-/handledsbelastning; växla mellan enheter så att endast telefon behövs när utrymme är en issue; kolla upp ord med ett klick

  Däremot inser författaren i mig att e-böcker är katastrof rent ersättningsmässigt🙄 Vilket ju är synd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s