#Fredagsfeeling 8

Jag tror att alla många kan känna igen sig i att ha haft en dinosaurieperiod när man var liten. I mitt fall yttrade det sig i ett antal små dinosauriefigurer och ett frekvent omlånande av alla böcker som handlade om jätteödlor på lokala biblioteket. Jag försökte faktiskt hitta omslaget inför det här inlägget men det är ta mig tusan helt omöjligt att hitta rätt på ”en bok om dinosaurier och den var typ lila med en T-rex på framsidan” när man googlar.

Det är kanske inte så att jag är lika frälst nu som vuxen, men det är fortfarande så att bland de mäktigaste bioupplevelser jag haft var att som 13-åring se Jurassic Park på Bio Röda Kvarn i Ängelholm. Den var (och är faktiskt fortfarande) helt fantastisk.

Alla uppföljarna har inte varit riktigt lika tuffa upplevelser, men när Jurassic World kom 2015 så var jag på tåget igen. Att sen uppföljaren till den var aningens svagare var ju tråkigt men väntat, men filmer med dinosaurier är som pizza. Även om det är dåligt är det ändå rätt bra jämfört med allt annat.

Roligt nog har regissören till de två senaste filmerna valt att göra en liten kortfilm i samma värld innan det blir dags för film nr 3, och ”Battle at Big Rock” är faktiskt nästan bättre än hela förra filmen så den får bli veckans fredagsunderhållning:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s