Bloggaren: ”Jag är fortfarande lite i chock”.

Om det är nån bokserie jag verkligen spytt galla över de senaste åren så är det den så kallade ”Juliette Chronicles” av Tahereh Mafi. Jag tycker verkligen att den är fylld av motbjudande karaktärer, unken moral och allmänt späckad med det absolut sämsta av YA-dystopins klichéer. Och därför har den märkligt nog sålt SOM FAN. Men visst, jag är ju hyfsat långt ifrån den delen av läsekretsen som blir till sig av en bad boy i tuff skinnjacka (fast nån måtta får det ändå vara…)

Så tro inget annat än att jag blev extremt förvånad när jag öppnade posten och hade fått ett recensionsexemplar av just Tahereh Mafis nya bok i serien, som alltså tar vid nånstans där förra trilogin slutade. Det har förvisso kommit lite andra böcker och noveller och grejer runt om, men det här är alltså en ny tjockis.

Och vet ni vad? Jag tänker ta mig tusan testa. Jag är inte sämre än att jag kan ge den en vända och se vad jag tycker. Visst, jag medger att förväntningarna är låga. Men lite kul kan det än då vara att utsätta sig för sånt här. Det är precis som när jag brukar prova att äta lite brysselkål var tredje jul eller så – man kan ju kanske ha ändrat sin smakpalett och det som en gång var äckligt kanske till och med är gott? Fortsättning följer. Både gällande Mafi och brysselkålen.

Måste erkänna att omslaget gjorde sig väldigt bra på bloggen rent estetiskt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s