Kan vi prata om det här?

Ok, ett par saker om Netflix kommande serie baserad på Leigh Bardugos böcker.

Ett: Alina ska vara seriens huvudperson? Då får man verkligen hoppas att hon är roligare i serien än i boken, för där tillhör hon inte riktigt nån av de roligaste karaktärer jag nånsin läst om. Hon är nog typ näst längst ned på den listan.

Två: Jigsaw ska alltså spela onding igen? Ben Barnes menar jag alltså. Han var ju ond i både Westworld och Punisher, så han har ju övat. Och är rätt bra på kombinationen charmig+elak jävel. I like. Bra val!

Tre: var FAN är Nina och Matthias? Eller, Matthias bryr jag mig kanske inte så mycket om. Men Nina? Nån som kan häva ur sig ”One could plot violent espionage and still hope for dessert” kommer alltid att ligga bra till hos mig.

Fyra: På tal om efterrätt – tror ni att vi får se några semlor i serien? Och våffelhus?

4 reaktioner på ”Kan vi prata om det här?

 1. Alltså, opeppen på detta. Redan vid Alina hade de tappat mig. Det kommer garanterat att bli smörja.

  Men också, ett gäng pinnsmala, hollywood-ointressanta kids (som iaf inte ser ut som 17, vilket i det här fallet är bra, eftersom hela upplägget med Kaz och hans kriminella imperium inte går ihop om han är det). Jag skulle gissa att anledningen till ingen Nina är att hon beskrivs som kurvig. Hur skulle det se ut?!

  Nåväl, jag kan ha fel. Och bara för att en person är docksnygg behöver de inte vara dåliga skådisar. Kanske kan de smutsa ner miljöerna tillräckligt. Men det är ju så inte en serie som har mig som målgrupp. (Vilket inte borde förvåna mig, pga hallå, det är amerikanska sjuttonåringar som är målgruppen, men som ändå stör mig pga shit om de hade fått till ett riktigt snyggt Ketterdam, berättat en annan historia än den man redan hört och utnyttjat dynamiken i the Dregs…)

  Gilla

  1. Men vi måste ju se ett avsnitt, eller hur? Annars håller jag med dig i allt du säger. Men både du och jag vill ju egentligen ha ett Ketterdam som har 1920-talets Birmingham som förebild tror jag.

   Gilla

   1. Ja, eller jag kan köpa 1700-talets Amsterdam också, om det är rappt och modernt filmat. Och det förekommer våfflor, semlor och brännvin. 😀

    (Vad jag är ännu mer ointresserad av däremot är hennes nya ”vuxenroman”. Otyg att skriva böcker om folk på universitet, det är så sjukt trist… 😀 Och jag är ju inte alls en gammal gnällkärring.)

    Gilla

 2. Hmm, varför har de redan castat Kaz? Visserligen är han min favoritkaraktär i böckerna men hans storyline har ju inget att göra med Alines. Eller tänker de köra två parallella spår? Känner redan på mig att tv-serien kommer avvika mycket från böckerna…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s