Det där Goodreads

I’ve been doing this rätt länge, det här bokbloggeriet. Men jag har aldrig fattat nyttan med Goodreads som flera andra bloggande figurer pratat sig så varma om. Det har liksom inte tillfört nåt värde för mig, men så råkade jag prata med en kollega på senaste konferensen med jobbet, och han visade sig vara en megafantasyfantast vilket så klart gjorde att det fanns lite annat att prata om utanför de vanliga diskussionerna om excel-filer och diagram. Då slog det mig att det där Goodreads, det kan jag ju faktiskt använda för att göra en lista över allt som kan vara kul att läsa nån gång.

Inte för att jag egentligen lider nån brist på saker att läsa, men jag är in en period där jag försöker att få ner saker på listor istället för att ha saker i huvudet, och då kan det här vara ett bra sätt. Tror jag.

Har ni några andra bra tips på hur man kan använda Goodreads?

2 reaktioner på ”Det där Goodreads

  1. Jag tycker att det är ett superbra ställe att få tips på. En lär sig ju efter ett tag vilka av dem en följer som har ungefär samma smak som en själv, och så är det bara att plocka tips hejvilt. Tycker att det är det bästa, det kan ju faktiskt ta slut på den där att läsa-listan, och det vore ju förfärligt!

    Gilla

  2. Eftersom jag inte riktigt hinner med att lägga upp böckerna jag läser i min blogg tycker jag att Goodreads funkar perfekt som basläsdagbok. Jag har också fått en hel del tips om sådant som kan vara kul att läsa genom att det kommer upp förslag i marginalen till höger. Funkar inte alltid så bra – klickar jag upp Oksanens ‘Utrensning’ t ex, så får jag upp en massa böcker på finska – men ofta i alla fall.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s