Några ord om den där gråa serien på Netflix.

””Hmmm” eller ”F*ck”, vilken replik var det nu igen?”

Ja,”The Witcher” alltså. Det ska sägas att jag inte läst ett ord av böckerna, inte spelat en sekund av spelen, så därför blir allt jag svamlar om med utgång från streamingjättens adaption.

Och den har faktiskt en hel del jag gillar. Framför allt så är det väl det där med att allt är lerigt och skitigt och Geralt av Rivia mest grymtar eller säger ”F*ck” hela tiden som tilltalar. Sen är det jättefestligt med de olika tidslinjerna som man knyter ihop mer och mer i slutet av säsongen. Och slutligen gillade jag att man står lite mer med rötterna i gamla sagor än exempelvis den där HBO-serien ni vet. Faktum är att en serie jag tänkte jättemycket på när jag såg ”The Witcher” var en gammal tv-serie jag såg nar jag var runt 10 år som hette ”The Storyteller” och som gjordes av Jim Henson, han med mupparna ni vet.

Jag kommer ihåg den serien som både läskig och spännande, och nåt som säkert hade varit lika roligt att se idag. Men det finns faktiskt en direkt koppling, då både ”The Storyteller” och ”The Witcher” har ett avsnitt som handlar om en prinsessa och en igelkott och som alltså löst baseras på samma gamla tyska folksaga.

Det jag däremot saknade i ”The Witcher” var slagsmål och blod och död. Visst, i sista avsnittet blir det en hel del sånt, men i det förhandssnack jag läste så tjatades det en hel del om hur duktig Henry Cavill var på att lära sig koreografin och svärdsviftandet och då hade jag gärna sett aningens mer av det än vad som bjuds. Och mer monster!

Och sen är det ju det här med allt naket som får en att himla med ögonen så att man får nackspärr, men det är så uppenbart tråkigt ämne att jag inte ens vill prata om det. Jag har förstått att det är i ton med ursprungsmaterialet, men hey, tycker jag att det är tråkigt så tycker jag.

Men all in all, ganska kul om man har lite tid över och vill trycka in 8 avsnitt strömmande fantasy i sitt kulturella kapital.

En reaktion på ”Några ord om den där gråa serien på Netflix.

  1. Jag vet inte om jag tycker att det är så farligt mycket naket. Och det som är tycker jag många gånger driver med det. Som när han kommer in på orgien och har med sig äppeljuice. haha
    I övrigt håller jag med om att det är lite för lite action från Geralts håll. Saknar potions och signs. Men över lag, för en som spelat spelen otaligt många timmar är det en sjukt bra tolkning.
    Har beställt böckerna nu och ska ta mig an dom! Woho!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s