Det här lär bli hur bra som helst.

Ni vet hur jag ibland brukar skämta om att jag egentligen mest gillar böcker med antingen rymdskepp eller svärd? Även om jag inte har nåt problem med att läsa HBTQIA+ contemporary YA om söta amerikaner i triangeldramas?

Oskar Källner däremot, han verkar ha planterat ett spionprogram i min dator. Han, tillsammans med OArYA.se-favoriten Karl Johnsson släpper nämligen nåt som enligt omslagen innehåller BÅDE rymdskepp och svärd och grymma illustrationer vilket egentligen är detsamma som en målsökande missil riktad mot mitt 12-åriga jag. Kolla här:

Båda böckerna, del 1 och 2 i serien ”Imperiets arvingar” släpps av Rabén och Sjögren den 27/3.

Så här står det på deras hemsida om första boken:

Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett villaområde utanför Uppsala. De lever ett liv som liknar alla andras. Men en kväll försvinner mamma, och pappa blir tagen av polisen, misstänkt för att vara inblandad. Alice och Elias bestämmer sig för att rädda sina föräldrar. De beger sig ut i Lunsenskogen för att leta efter mamma, men de hittar någonting helt annat. För i samma skog befinner sig Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, som är ute på uppdrag för att rädda en förlorad besättningsman. Och det ska snart visa sig att Brock och syskonen har en gemensam fiende …

Bortförda är den första delen science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa ut i rymden är kort och gott storslagen.

Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken är fylld av häftiga fyrfärgsbilder däribland en utvikbar illustration av rymdskeppet Stillheten.

Ursäkta medan jag går och stoppar huvudet i en hink med isvatten för att kyla ner mig lite.

2 reaktioner på ”Det här lär bli hur bra som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s