Jag, ljudböcker och Anna Ahlund

Man vill ju sällan vara snubben som inte hänger med och vågar testa nya grejer, så eftersom jag återaktiverade Storytel så gjorde jag ett litet test med det här med ljudböcker. Jag har ju jämt sagt att jag har samma attention span som en guldfisk med… äh, det har jag glömt.

Jo, ljudböcker var det! Slutprodukten av ett kvart-i-tre-ragg mellan den tuffa podcasten och den betydligt blygare sagostunden som gått och hoppat av gymnasiet och blivit influääänser och väntar på att få en egen serie på kanal 5. Men jag har aldrig testat den ordentligt, istället har jag haft mer fördomar än en östermalmstant har om såna från Orten. Vilket också är en fördom inser jag nu. Det är som Inception det här. Shit.

Och vad bättre att testa med än några korta varianter, signerade blogg-favoriten Anna Ahlund? Hon har släppt och själv läst in en serie böcker av det mer lättlästa (lättlyssnade? Vad säger man egentligen?) slaget i ungefär samma genre som tidigare. De kommer förresten inte att recenseras, eftersom jag fått en moralisk knäpp och inte tänker recensera böcker av författare som jag kramat mer än en gång. Damn denna journalistiska integritet och herregud vad pretentiös jag låter och lurar mig själv. Men vi kan säga så här att ni kan leta upp mina gamla recensioner på hennes tidigare alster och så gissa utifrån det om jag säger att ingenting har ändrats i vad jag tycker.

Men alltså, det här med att läslyssna dårå. Näe, det tar fortfarande för lång tid för mig trots allt, även om det är mysigt ibland att få höra på nåns ljuva stämma. Men om man jämför att läsa Femte Årstiden som recenserades nyss jämfört med att lyssna på den så tar det ju i runda slängar tre eller fyra gånger så lång tid att ta sig igenom bokuslingen, och jag är surprise surprise en alldeles för rastlös person för det. Sån är jag. Men jag är lite mer positivt inställd än tidigare i alla fall.

En reaktion på ”Jag, ljudböcker och Anna Ahlund

  1. Det är mitt problem också. Jag läser mycket snabbare än det går att lyssna, så jag kan bli otålig. Personer i min närhet som inte är snabbläsare har faktiskt haft motsatt upplevelse, tack vare ljudbok går det äntligen att komma igenom en bok på acceptabel tid för dem.

    Jag gör så att jag lyssnar bara på böcker som jag inte har möjlighet att låna på bibliotek eller köpa i fysisk form. Och försöker passa in nya ljudböcker till då det förväntas längre resor och jag ska vara chaufför, eller jag har fått antingen städryck eller motionsryck..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s