Recension – Call down the hawk

Författare: Maggie Stiefvater

Beskrivning: ”From the #1 New York Times Bestselling author of The Raven Cycle, the mesmerizing story of those who can bring parts of their dreams into reality . . . and those who will stop at nothing to destroy them.”

Omdöme: För det första bör Maggie Stiefvater byta namn eftersom jag hela tiden behöver dubbelkolla om jag stavat rätt.

För det andra så tycker jag att huvudpersonen Ronan Lynch ska sluta tycka så synd om sig själv. Han kör för fasen en BMW som han inte behöver tanka och OMG vad härligt det hade varit att slippa köra till macken och slita upp ett sår i plånboken varje gång den gula lampan lyser på instrumentbrädan.

För det tredje: varför gör så jag jämt så här att jag börjar läsa första boken i en trilogi innan resten av böckerna kommit ut?

”Call down the hawk” är helt enkelt väldigt trevlig läsning. Där ”The Raven Cycle” slutade lite ljummet och avslaget, lite som läskeblasken jag fick på ett frireligiöst bröllop en gång, så är fågelboken betydligt roligare. Det händer mer redan från start och Stei, Stiff, Stee.. författaren expanderar världsbygget på ett intressant sätt. Jag är svag för paramilitära organisationer som jagar folk med superkrafter, jag är enkel på det sättet.

Och hon är jäkligt bra på att formulera sig, det måste jag säga. Att läsa böckerna, även på engelska, är som att skära i rumsvarm Bregott med en varm kniv (till skillnad från kylskåpskall Bregott som är hårdare än både cement och polska black metal-band). Och jag visste inte hur mycket jag behövde mera The Raven Boys, men det gjorde jag tydligen. Och jag är nyfiken på de nya karaktärerna också. Så nu är det bara att vänta på nästa bok. Dammit.

Bra grejer: Trevligt att bli så positivt överraskad när jag faktiskt hade lägre förväntningar än vad min mattelärare hade på mig under större delen av gymnasiet.

Dåliga grejer: Denna förbannade VÄNTAN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s