Konsten att ha sjukt låga förväntningar

9163877376

OBS! Jag hade skrivit färdigt den här recensionen innan jag bestämde mig för att göra om recensionsformatet, så därför ser den ut så här. Så det så.

Det gör ont att läsa om Emanuel Kent. Jag skrattade nästan inte alls under de drygt 200 sidorna. Emanuels kamp för att bli accepterad, hans förälskelse i Bianchi, hans försök att distansera sig från sin enda vän Tore.

Det är fan inte roligt.

Det spelar ingen roll vad andra säger på Twitter eller vad som citeras på omslaget.

Tvärtom, det är väldigt trovärdigt och sorgligt, mest för att igenkänningsfaktorn är så stor att man får lite ångest när man läser boken. Speciellt om man var exakt en sån som Emanuel i skolan. Lite utanför, men samtidigt smart nog att förstå vad det är som händer, men i stort sett oförmögen att göra nåt åt det. Och det där ständiga hoppet om att nån, vem som helst, ska kunna göra någonting som vänder upp och ner på allting. I allra helst en tjej, så klart. så nej, Inte roligt alls, även om boken stundtals känns som en blandning av Superbad och Klassfesten.

Men sånt händer ju inte.

Men det är därför boken är så läsvärd.  För att folk ska känna lite hur det känns att att vara killen som vill så mycket men kan göra så lite. Jag gillar den verkligen.

Och jag gillar liksom inte ens Emanuel. Han påminner alldeles för mycket om en liten kille jag en gång kände lite för väl. Jag vet liksom inte riktigt hur jag ska förhålla mig till att min flickvän tänkte på mig när hon läste den. Är det bra eller dåligt?

Men alla ni som var lite häftigare än undertecknad, ni kommer säkert att ha mycket roligare. För bra är det.

Finns att köpa på t ex Adlibris, Bokus eller CDON.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s