Men vad är poängen?

Tro det eller ej, men den här bloggen har funnits ett tag nu. Den puttrade på i ett litet bortglömt hörn av internätet rätt länge till att… ja… puttra i ett något större hörn. Lite mer ljust och fräscht och med en altandörr.

Och jag har lärt mig lite saker längs vägen ändå. Saker jag tänkte dela med mig av.

Jag har hittat en massa författare jag aldrig läst eller ens hört talas om innan. Några har varit helt makalösa. Andra helt värdelösa.

Jag har lärt mig läsa böcker på ett annat sätt än tidigare. Jag har lärt mig att sluta läsa böckerna på det sättet också. Att analysera en bok behöver inte stå i direkt motsättning till att ge sig hän och bli helt uppslukad, men jag vill ändå kunna förklara varför jag tycker som jag gör och förstå varför för min egen skull. Det här kunde jag inte riktigt förhålla mig till under en lång tid, men jag tror att det börja sitta nu.

”Vad är det jag tycker om?” ”Varför?” ”Varför inte?” Det är de viktiga frågorna för mig. Det är därför jag aldrig kommer att ha sifferbetyg. Det är därför jag aldrig vill skriva recensioner som bara är några få ord utan motivering.

Jag har också lärt mig att det finns vissa sorters omslag som jag tycker otroligt illa om. Och vissa omslag som jag automatiskt dras till som en geting till läskeblask. Gärna sådana med löjligt långa titlar, men skitkorta går också bra.

Jag har också lärt mig att det finns folk som faktiskt lyssnar på vad jag säger. Och som uppskattar det. Som vill ge mig böcker att läsa. Fattar ni ego-boosten? Och att de allra flesta är väldigt snälla. Precis som de flesta förlag är väldigt snälla.

Men det största jag lärt mig är att en liten tramsig idé om att läsa böcker kan leda till en amssa roligheter, som jobberbjudanden, inbjudningar och framför allt, en möjlighet att tramsa ihop med såna som gillar samma saker som jag (nåja, nästan i alla fall). Att göra nåt för sin egen skull kan vara nåt som är till glädje för andra också.

Tycker du att jag ska recensera eller uppmärksamma nån bok du eller någon annan skrivit? Skicka ett mail till theoaryablog(a)gmail.com !

Tack för besöket och välkomna åter!

 

13 reaktioner på ”Men vad är poängen?

  1. Skulle också vilja tillägga nu när jag läst lite mer här på din blogg (och efter att ha varit lite ute ur bokbloggsvärlden ett tag så har totalt missat din bokblogg) att det här är en fantastik rolig bokblogg!!

   Gilla

 1. Det var ju en lustig blogg med OQ den här bloggen! Du låter som du skulle kunna vara intresserad av en hyllning till kvinnan!? Jag har just läst titeln ”En erotisk resa med Petter Nicklas”. Suverän, helrolig och osannolika reseäventyr! Kunde inte stoppa läsa.

  Gilla

  1. Kul att du tycker så! Av titeln att döma så tror jag dock inte att det är en bok som passar mig eller bloggen, så eftersom jag inte kan göra en rättvis bedömning av boken så tackar jag men står över.

   Gilla

 2. Hej
  Om du vill ha en riktigt spännande Young Adult-bok måste jag rekommendera The Academy av CC Monö. Har just läst ut ett vunnet förhandsex och väntar redan på filmen ( som jag hoppas att de gör ). Kommer ut 7 april på Amazon. Tycker boktrailern är så snygg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s