Helgfrågan v 3 (17 – 20 januari)

Det var rätt länge sen jag hoppade på nån som här stafettgrej som bokbloggsjerkan (som tydligen är tillbaka) eller helgfrågan, men för att sparka lite liv i den här bloggen så känns det som en bra idé idag.

Veckans fråga är dessutom väldigt relevant:

Har du avslutat någon serie för att den blivit superdålig?

Det korta svaret är ”naturligtvis”. Jag har iofs mängder med oavslutade serier, men vissa är oavslutade för att jag är slö, inte för att de är dåliga. Men det finns självklart serier som jag aldrig kommer att läsa färdigt.

Innan jag började blogga så läste jag mycket Camilla Läckberg, det var lättläst och lagom spännande. Men ju fler böcker, desto tråkigare tyckte jag att de blev så det finns mängder med Fjällbacka-centrerade böcker som jag aldrig någonsin kommer att läsa. Jag är inte det minsta sugen faktiskt.

En av de absolut största YA-författarna på andra sidan Atlanten är Cassandra Clare. Jag gjorde ett försök på hennes ”Mortal Instruments” och var initialt faktiskt rätt pepp på serien, men det svalnade nånstans under läsandet av andra boken. Nu finns det dessutom ungefär lika många böcker av Cassandra Clare som det finns sandkorn på stranden så det drar faktiskt ner intresset ännu mer.

Det är inte heller nån större chans att jag kommer att läsa mer av Veronica Roth och hennes ”Dödens märken”-serie (nja, två böcker, är det en serie då?). Första boken jämförde jag med färdiglagad mikromat, mättande men inte mer liksom, och då är det fasen inte värt min tid att fortsätta.

Marie Lu har jag också hyllat här på bloggen, men jag är inte det minsta sugen på att avsluta serien om Adelina Amouteru, dvs ”The Young Elite”. Intresset finns inte där.

Hur har ni det, finns det serier som ni inte orkar med längre?

14 reaktioner på ”Helgfrågan v 3 (17 – 20 januari)

 1. Gillade beskrivningen av Clares författarskap, den känns ganska träffande! Jag är dålig på att sluta läsa serier mitt i, så det brukar sluta med att jag tvingar mig igenom böckerna.

  Gilla

 2. Dödens märken färdiglagad mikromat? Jag som har den stående oläst här. Och jag gillar verkligen inte färdiglagad mikromat. Det funkar bara om man håller på att svälta ihjäl 🙂

  Gilla

 3. Jag läser Clare. Har läste både The Mortal Instruments, The Infernal Devices och håller just nu på med The Dark Atrifices. Det är lättläst urban fantasy och man vet precis vad man får 🙂 De serier som jag har lagt ner är svenska deckare/thrillers. De låter alltid spännande när man läser baksidestexten…men ofta är de ganska tråkiga när man väl börjar läsa dem.

  Gilla

 4. Jag har generellt svårt att avsluta serier för att jag inte tycker om att avsluta dom. Det är som att jag inte kan skiljas från dom. Vilket såklart är tröttsamt. Jag har haft sista delen av Beautiful creatures i bokhyllan i flera år, problematiskt nu om jag vill läsa den för jag kommer inte ihåg något.
  Annars kommer jag inte läsa klart Veronica Roth Divirgent-serien, av egen vilja. Fastnade aldrig för den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s