Vårlängtan

Vad är detta? Drar herrn till med två inlägg samma dag? Vad kommer härnäst? Två torsdagar i en vecka? Flygande grisar? Pengar kvar på lönekontot i slutet av månaden?

Många frågor som kräver svar, och förklaringen är nomineringen till att fylla i enkäten om vårlängtan. I det här fallet så är det Bokhuset hela vägen ifrån Åland som nominerat så det tackar jag för.

Vårlängtan alltså. Det kunde vara mitt mellannamn, om nu mina föräldrar inte snålat och helt enkelt inte gett mig något mellannamn. Jag försökte en gång göra en deal med vintern om att jag kunde låta bli att gnälla över den, om vintern bara lämnade mig ifred. Gissa hur bra det gick? Jag är för övrigt usel på att hålla koll på vem som gjort eller inte gjort den här enkäten, så har du som läser det här inte gjort den än, varsågod!

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?

Vilket som helst. Men allra mest när asfalten slår ut. Det är bland det vackraste jag vet.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea? 

Jag handlar liksom aldrig på bokrean. Men om jag skulle hoppas på nåt speciellt så skulle jag vilja hitta lite svenska serier som Theo eller del två av The Portent till bra priser, eller kanske så att jag kan komplettera med lite nya Elvis-böcker. Sköldpaddan alltså. Inte han med de stekta jordnötssmör/bacon/banan-mackorna.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?

Ja, faktiskt! Jag vill gärna läsa ”Vit som snö” av Salla Simukka, ”Ett folk utan land” av Melina Marchetta, ”Mistborn” av Brandon Sanderson och ”Den viskande dödskallen” av Jonathan Stroud. De toppar listan, sen dyker det garanterat upp annat som är grymt bra under våren som jag inte har koll på än.

4. Finns det någon författare du önskar ( men inte vet om det är aktuellt ) ska komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?

Utan tvivel Ransom Riggs! För bövelen karl, ut med nästa bok typ omedelbums!

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med tex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt bokplagg?

Ursäkta, bokplagg? Say what? Seriöst så handlar hela 2015 om att snygga till allt möjligt, inte minst garderoben, så ja – skjortor, chinos, slipsar, accessoarer. Det kanske man inte tror, men jag är rätt stiliserad och äger alldeles för många jackor och par skor för att det ska vara helt hälsosamt. Men typ så här ska jag se ut i år: http://instagram.com/rule_of_thumbs

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår?

Har urusel koll på debutanter. Den enda jag visste om som jag tänkt på var Alex Haridi, och vad jag tyckte om hans ”Huset mittemot” hittar ni här.

7. Det kommer många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Se fråga 2.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern. 

Julen, min födelsedag och att den förhoppningsvis tar slut innan semestern börjar.

3 reaktioner på ”Vårlängtan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s