E eller F?

Tjugo minuter senare än till jobbet pga ett sanslöst snöfall här i Jönköpingstrakten (på sina ställen såg man knappt nån meter framför bussen), men nu är jag på plats i alla fall!

Hade en liten diskussion igår angående e-böcker vs. ”riktiga böcker”. Min tanke är ungefär så här att jag absolut föredrar fysiska exemplar av böcker, inget snack om saken. Det är trevligare att läsa och det finns nåt härligt traditionellt med dem. Däremot har jag inga större aversioner mot elektroniska böcker. Jag har t ex fått en del recensionsexemplar i elektronisk form, och jag förstår absolut förlagen som gör på det här sättet – det är så klart billigare och enklare på alla sätt i deras hantering, så det är ok med mig, åtminstone i nuläget. Jag har ju min iPad så jag har alla möjligheter att läsa dem på i stort sett samma sätt som en vanlig bok.

Men ett område där jag faktiskt utnyttjar elektroniska exemplar framför fysiska är faktiskt på seriefronten. Jag har babblat om det här tidigare, men där tycker jag faktiskt att det funkar fantastiskt bra. Det är många gånger billigare och t o m enklare än att jaga hem fysiska exemplar. Saga är en sådan titel där jag vill läsa alla nummer så fort de kommer ut, och det är faktiskt lättare att ta hem dem via Image Comics egen app än att jaga lösnummer (tro mig, jag har gjort den resan också). På samma sätt klickade jag hem Rat Queens efter att ha blivit tipsad om detta, så visst finns det områden där det är rätt gött med elektroniska motsvarigheter 🙂

2 reaktioner på ”E eller F?

  1. Visst sjutton är det praktisk med elektroniska böcker, tänk bara hur många man kan ha i sin läsplatta och aldrig behöva vara rädd för att inte ha något att läsa när man är ute och reser. Fast att läsa serier elektronisk vill jag inte göra. Där vill jag ha pappersformatet.
    Törs man fråga vad du tyckte om Rat Queens?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s